Nikšić: Uhapšen Kotoranin osumnjičen za paljenje automobila

Pripadnici nikšićke policije jutros su oko 2 sata uhapsili V.V. (37) iz Kotora osumnjičenog za podmetanje požara na teretnom motornom vozilu ruskog državljanina, saopšteno je iz Uprave policije.

Navode da je policiji sinoć oko 20.15 sati prijavljeno da je u mjestu Grahovo došlo do požara na teretnom motornom vozilu u vlasništvu ruskog državljanina.

Požar je lokalizovala Služba zaštite i spašavanja Nikšić, a na licu mjesta je izvršen uviđaj uz prisustvo vještaka za požare, eksplozije i havarije. 

„Pripadnici nikšićke policije su u saradnji sa državnim tužiocem u Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću identifikovali izvršioca. Jutros oko 02.00 časa slobode je lišen V.V. (37) iz Kotora zbog sumnje da je izvršio krivično djelo izazivanje opšte opasnosti“, rečeno je u saopštenju.  

Objašnjavaju da je prilikom hapšenja osumnjičeni pružao aktivan otpor, gurajući pripadnike policije i pokušavajući da ih spriječi u sprovođenju službene radnje, nakon čega su upotrijebljena sredstva prinude.

„O tome je obaviješten državni tužilac koji je naložio da se protiv V.V. u odnosu na navedene radnje podnese i krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivično djelo sprječavanje službenog lica u vršenju službene radnje“, kazali su iz Uprave policije.

NIKŠIĆ PROGNOZA