Pljevlja: Zbog šumske krađe krivično će odgovarati tri osumnjičena

Pljevaljska policija, u nastavku aktivnosti na suzbijanju ilegalne eksploatacije i bespravnih aktivnosti u šumarstvu (ekocid, šumska krađa, korupcija u šumarstvu i dr.) podnijela je krivične prijave protiv tri osobe osumnjičene za šumske krađe, čime je napravljena šteta privatnim vlasnicima i Upravi za gazdovanje šumama i lovištima u iznosu od oko 33.150 eura, saopšteno je iz Uprave policije.

„Naime, policijski službenici Odjeljenja bezbjednosti Pljevlja podnijeli su Osnovnom državnom tužilaštvu u Pljevljima krivičnu prijavu protiv S.R. (67) zbog sumnje da je počinio krivično djelo šumske krađe na način što je u prethodnom periodu, u lugarskom reonu „Kotlajići“- Opština Pljevlja, u privatnoj šumi vlasništva drugog lica, radi krađe, posjekao stabla smrče ukupne bruto mase 9.323 metara kubnih“, objašnjavaju iz policije.

Dodaju da je pljevaljska policija podnijela i krivičnu prijavu protiv V.V. (74) zbog sumnje da je počinio krivično djelo šumske krađe na način što je u prethodnom periodu u lugarskom reonu Maočnica u državnoj šumi Opštine Pljevlja bespravno posjekao radi krađe pet stabala ukupne bruto mase 7.23 metara kubnih.

„Nadalje, zbog istog krivičnog djela krivična prijava podnijeta je i protiv D.V. (58). On je, kako se sumnja, u lugarskom reonu Kraljeva Gora – Bunetina – Opština Pljevlja, oborio radi krađe pet nadoznačenih stabala sušike smrče u količini od 12.56 metara kubnih bruto drvne mase“, navode iz policije u saopštenju.

Foto: RTNK

NIKŠIĆ PROGNOZA