Za slobodu Mila Božovića ponuđeno jemstvo od preko milion eura

Da se predsjedniku Opštine Budva Milu Božoviću ukine pritvor njegovi prijatelji Višem sudu ponudili su jemstvo od preko million eura.

Pobjeda piše da su Božovićevi prijatelji ponudili hipoteku na nekretnine čija je vrijednost procijenjena na 1.185.110 eura dok je jedna nikšićka kompanija ponudila 120.000 eura u gotovini.

Božović je uhapšen 13. aprila u porodičnoj kući u Budvi po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva koje ga, kao i takođe uhapšenog bivšeg policijskog funkcionera Dejana Kneževića, sumnjiči da je dio  kavačke kriminalne organizacije.

Specijalno tužilaštvo tereti Božovića, piše Pobjeda, da je kao poslanik u Skupštini Cme Gore i član Odbora za bezbjednost i odbranu Skupštine Crne Gore imao zadatak da prikuplja informacije za potrebe i korist kriminalne organizacije.

Prema navodima optužnog akta, Božović je učestvovao i u švercu tri pošiljke kokaina ukupne težine oko tonu i po, a njegov udio iznosio je 140 kilograma.

Božović se tereti da je sa optuženim Ljubom Milovićem, Ojdanićem i Lazovićem u toku januara i februara 2021. godine iz Ekvadora preko Kraljevine Belgije doraljevine Holandije prenosio 846 kilograma kokaina. To su učinili sa osobama koje su, kako piše u optužnici, na kriptovanoj aplikaciji ,,SKY ECC“ koristili nadimke ,,Nw night!!!“, ,,Wolk“, ,,Pacino New“ i ,,Hulk new“.

Božović je prilikom saslušanja negirao izvršenje djela za koje je osumnjičen, a njegov branilac, advokat Miroje Jovanović je saopštio medijima da smatra da je hapšenje njegovog branjenika politički motivisano.

foto:Vijesti

NIKŠIĆ PROGNOZA