CKCG organizuje akciju prikupljanja pomoći za lokalno stanovništvo

Crveni krst Crne Gore (CKCG) organizovaće akciju prikupljanja pomoći za lokalno stanovništvo, kojom pomažu oko dvije hiljade porodica u stanju socijalne potrebe.

Iz te organizacije su kazali da tu akciju organizuju tradicionalno, povodom Dana CKCG.

“Akcijom koja je od velikog značaja osobama u stanju potrebe, pomažemo u prosjeku oko dvije hiljade porodica, obezbjeđujući im osnovne životne namirnice kao i sredstva za održavanje lične i higijene domaćinstva”, kazali su iz CKCG.

Oni su naveli da će akcija biti organizovana 27. i 28. oktobra, kao i 3. i 4. novembra u objektima Naš diskont – Voli i HD Laković, na Zabjelu, od osam do 20 sati.

“U želji da adekvatno odgovorimo na potrebe lokalnog stanovništva kojima je pomoć svakog dana sve više potrebna, akcija prikupljanja pomoći biće organizovana i u trinaest drugih opština u Crnoj Gori, u saradnji sa većim prodajnim lancima i lokalnim marketima”, rekli su iz CKCG.

Oni su napomenuli da je, prema poslednjim podacima UNICEF-a, nacionalna stopa rizika od siromaštva u iznosila 21 odsto.

Iz CKCG-a su upozorili da se, prema podacima Monstata, svaki četvrti građanin i svako treće dijete, nalazi u riziku od siromaštva.

“Stoga, organizovanjem ove i sličnih akcija želimo uticati na smanjenje gladi u našoj zemlji i obezbijediti dovoljne količine pomoći onima u najvećem riziku od siromaštva”, rekli su iz CKCG.

Foto: CKCG

NIKŠIĆ PROGNOZA