Vuković-Kuč: Crna Gora neće biti Vučićeva zvečka

Beogradski gazda crnogorskih vlastodržaca Aleksandar Vučić ne krije svoju popisnu euforiju, dok unaprijed obznanjuje rezultate popisa u Crnoj Gori, saopštila je članica Predsjedništva Demokratske partije socijalista (DPS) i poslanica u Skupštini Crne Gore Aleksandra Vuković-Kuč.

„Dok na njegove prijetnje ćute inferiorni predśednik i kvazipremijer Crne Gore, pripremajući popis kojim žele da otpišu Crnu Goru i zauvijek je zbace s EU magistrale, sva građanska Crna Gora šalje poruku da je upravo ona bedem o koji će se razbiti velikosrpski snovi i da većina građana Crne Gore nema cijenu, kao što je imaju podanici koji su danas i koji će śutra biti na vlasti. Ova država je skupo plaćena životima crnogorskih slobodara da bi je jeftino prodali Šešeljevim čedima u Srbiji i Crnoj Gori“, navodi Vuković-Kuč.

Kako dodaje, „bojkotovati ovakav popis je pitanje ljudskoga dostojanstva i građanske osviještenosti“.

„Bojkotovati ovakav popis znači postojati i opstajati. Bojkotovati ovakav popis znači odbiti Crnu Goru pretvoriti u Vučićevu zvečku, kojom će uveseljavati regionalne nacionaliste i šoviniste i naše domaće bezlične i mutne političare – poniznike“, zaključila je Vuković-Kuč.

Foto: DPS

NIKŠIĆ PROGNOZA