(VIDEO) Filološki fakultet domaćin trećoj generaciji Žan Mone modula

Na Filološkom fakultetu upriličen je prijem polaznika treće generacije Žan Mone modula.

Filološki fakultet biće domaćin i ovogodišnjoj, trećoj generaciji Žan Mone modula na temu – Multidisciplinarne studije o integracijama i migracijama kroz interkulturalni dijalog.

Riječ je o obrazovnom programu koji Filološki fakultet realizuje uz podršku EU i matičnog Univerzitata sa ciljem da mladima predoči značaj usvajanja evropskih vrijednosti kao ključnih za demokratsko sazrijevanje naše zemlje i da im pomogne da razviju kritički stav u odnosu na sopstvenu ulogu u tom procesu. Na institucionalnom nivou, cilj projekta je da promoviše multidisciplinarna istraživanja, inovativnost, uspostavljanje veze između istraživanja i društva kroz proaktivnu ulogu na lokalnom, nacionalnom i međunarodnom nivou, te sinergiju i saradnju između različitih fakultetskih jedinica državnog Univerziteta, pojasnila je doc. dr Sonja Špadijer, koordinatorka Modula.

18 studenata master i specijalističkuh studija iz zemlje i regiona će, u naredna tri mjeseca, kroz multidisciplinarni pristup različitim naučnim oblastima, steći nova znanja o procesu evropskih integracija, migracijama i interkuluralnom dijalogu.

Predavači su profesori sa Filološkog, Filozofskog, Ekonomskog i Fakulteta političkih nauka UCG.

Mina Gezović
Foto/video: RTNK

NIKŠIĆ PROGNOZA