Popović: Potrebno je vrijeme i strpljenje

Budućnost Bemax je u Đeru odigrala utakmicu koja je bila slična onoj u Odenzeu, ekipa mora da nastavi da radi naporno, a potrebno je i vrijeme i strpljenje, kako bi igra bila na većem nivou, kazala je trener Bojana Popović nakon poraza (37:19) od mađarskog velikana u četvrtom kolu EHF Lige šampiona.

– Đer je odigrao odličnu utakmicu, od početka smo imali problema u napadu, a protivnik je to znao da kažnjava. Znale smo da će biti teško i da moramo da se borimo u svakom trenutku, ali bile smo „meke“ u duelima, moralo je to da bude mnogo bolje. U nastavku je igra bila bolja. Bila je ovo slična utakmica kao ona koju smo odigrale u Odenzeu, moramo da nastavimo da radimo i da probamo da dobijemo neku novu igračicu iz ovog sastava koja će tokom sezone podizati formu. Potrebno je vrijeme i strpljenje, moramo se boriti do kraja – kazala je Popović.

Mađarska reprezentativka Noemi Hafra koja za Budućnost Bemax nastupa kao pozajmljena igračica Đera dva puta je zatresla mrežu rivala.

– Uvijek je teško igrati protiv Đera. Napravile smo previše grešaka i moramo da napravimo dobru analizu, jer je to bio ključ utakmice. Domaćin je postizao lake golove i to nas je odvelo u ubjedljiv poraz. Ako nađemo uzroke grešaka koje smo pravile, bićemo bolje u narednim mečevima – kazala je Hafra.

Foto: Dejan Starčević/ŽRK Budućnost

NIKŠIĆ PROGNOZA