(FOTO/VIDEO) Kovačević: Završeno uređenje četvrtog kvarta u užem dijelu grada, sređujemo Nikšić

Lokalna samouprava Nikšića intezivno radi na uređenju kvartova u užem gradskom jezgru”, kazao je predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević.

Kovačević je danas sa saradnicima ozvaničio završetak rekonstrukcije kvarta između ulica Vuka Karadžića i Novice Cerovića. Investitor radova, koji su ukupno koštali oko 100.000 eura, bila je Opština Nikšić.

Završetkom tog projekta, rekao je Kovačević, “nikšićki septembar” Opština nastavlja lijepim dešavanjima koja se ne odnose samo na kulturu i sport.

“Kvart između ulica Novice Cerovića i Vuka Karadžića zvanično je završen i to je poslije kvarta u Grudskoj mahali  iza zgrade “Vračara”, poslije kvarta u Vučedolskoj ulici iza kuće Zirojevića, poslie kvarta između Njegoševe i ulice Narodnih heroja četvrti kvart koji smo završili u užem centru grada. Kada tome dadamo igralište u Gradskom parku, novi park koji smo otvorili iza “Desetke” , dva igrališta koja treba da se završe u narednom periodu u  Staroj Varoši vidimo da smo u užem gradskom jezgru zaista u jednom kratkom period dosta toga odradili i možemo da istaknemo zadovoljstvo sa tim. Kada su u pitanju kvartovi u užem dijelu grada oni su zaista bili u katastrofalnom stanju”, rekao je Kovačević.

Kovačević je najavio i u narednom period još infrastrukturnih projekat, poput rekonstrukcije kvarta između ulica Karađorđeve i Narodnih heroja. Očekuje da će radovi u tom kvartu započeti naredne godine jer Opština želi da postupak eksproprijacije zemljišta želi da sprovede dogovorom sa vlasnicima.

 “Ne treba uvijek primjenjivati silu i te određene stvari koje nam zakon daje kao mogućnost nego se treba dogovoriti sa ljudima. Mislim da ćemo u narednoj godini taj projekat započeti  i završiti i tako urediti još jedan kvart u našem mandatu. Naše opredjeljenje je da radimo i mislim da smo dosta toga uradili, ne radimo sve u susret praznik, nekim značajnim datumima nego i poslije toga kao što se vidi”, istakao je Kovačević.

Sekretarka nikšićkog Sekretarijata za investicije i projekte Jelena Šekarić istakla je da je izvođač radova bila firma „Akropolis“ DOO Nikšić.

“ Ovo je još jedan korak ka cilju da naš grad uljepšamo. Investitor na uređenju ovog kvarta je Opština, izvođač „Akropolis“ DOO iz Nikšića, vrijednost radova ugovora sa  izvođačem 53.000 eura, a rok je bio 30 dana koji je ispoštovan. Preduzeće „Vodovod i kanalizacija“ izvelo je radove u vrijednosti od 43.000 eura, kazala je Šekarić.

Biljana Brašnjo

foto/video:RTNK

NIKŠIĆ PROGNOZA