Uspješan sastanak rukovodstva Opštine Nikšić i Savjeta Župe nikšićke

Predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević danas je održao još jedan sastanak sa članovima Savjeta Mjesne zajednice (MZ) Župa nikšićka.

„Sastanak je protekao u korektnoj atmosferi gdje su razmotrene mogućnosti za unapređenje određene infrastrukture u MZ Župa“, rekao je Portalu RTNK Kovačević.

Sastanku je prisustvovao i predsjednik Skupštine opštine Nikšić Nemanja Vuković, kao i čelnici pojedinih opštinskih sekretarijata i Kovačevićevi saradnici.

Predsjednik Savjeta MZ Župa Dragoljub Radulović Portalu RTNK je kazao da je sastanak bio uspješan, te da su sa rukovodstvom Opštine dogovoreni određeni radovi na području Župe.

Radulović je istakao da će projekat za dionicu glavnog puta prema Župi, Liverovići-Miolje Polje, biti završen do kraja ovog mjeseca, te da u tom domenu sve ide planiranom dinamikom. Projekat za preostalu dionicu biće urađen narednog mjeseca.

„Što se tiče planinskih puteva izabran je izvođač radova a sredstva od 50.000 eura ranije je obezbijedilo Ministarstvo poljoprivrede, stim što će i Opština Nikšić u tom rejonu asfaltirati još kilometar i po. Tako tako da će u planini biti asfaltirano ukupno dva kilometra puteva. Predstavnici Opštine su izašli na teren i konstatovali su najkritičnije dionice“, rekao je Radulović nakon sastanka.

U župskim selima do kraja ove godine, kazao je on, Opština će asfaltirati najmanje dva kilometra lokalnih puteva. Na sastanku je razgovarano i o vodovodu Blace morakovske, za radove je, kazao je Radulović, izabran izvođač.

Za rekonstrukciju sedam kritičnih mostova u selu Kuta, rekao je Radulović, opštinska Agencija za planiranje i projektovanje treba da odradi projekte. Savjet MU Župa, istakao je Radulović, za radove je obezbijedio sredstva.

Biljana Brašnjo

foto:RTNK/ilustracija

NIKŠIĆ PROGNOZA