Alternativa CG: Radni dan od sedam sati razlog zašto smo podržali Evropu sad na izborima

Nosilac liste Evropa sad! Milojko Spajić najavio je skraćenje radnog vremena na sedam sati dnevno! Ovo je razlog zašto je Alternativa Crna Gora podržala Pokret Evropa sad na prethodnim izborima, saopštili su na Fejsbuku.

Iz Alternative CG su citirali Spajića koji je kazao da podaci govore da u Crnoj Gori zaposleni imaju jednu od najdužih radnih nedelja u Evropi i to u prosjeku preko 42 sata, što je više u odnosu na prosjek zemalja EU za čak 6h nedeljno.

“Zato Evropom sad 2.0 predlažemo skraćenje punog radnog vremena sa 40h na 35h, odnosno na sedmočasovno radno vrijeme”, naveo je Spajić.

On je, podsjećaju iz Alternative CG, kazao da zadovoljan i odmoran zaposleni inovativniji, produktivniji i lojalniji, što doprinosi povećanju profita poslodavaca, a veći profit poslodavaca doprinosi i većim prihodima države. Biće više vremena za porodicu, prijatelje i širu zajednicu.

“Dakle, i ovaj program kada bude predstavljen u cjelosti, će imati pozitivan uticaj i na zaposlene i na poslodavce i na državu”, ističe Spajić.

Zato, dodaje, sat vremena manje je u stvari sat vremena više.

1 komentar
Najviše glasova
Najnoviji Najstariji
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare

U potpunosti podrzavam projekat Alternative za skracenje radnog vremena.
Sva relevantna istrazivanja idu u tom pravcu i skracenju radne nedelje.
Akcentuje se motivisanje i efikasnost zaposlenog

NIKŠIĆ PROGNOZA