Supruga Radojevića svjedočila o detaljima njegovog nestanka

U Specijalnom sudu u Beogradu danas je u postupku protiv Belivukovog klana svjedočila Marijana Krstović, nevjenčana supruga Zdravka Radojevića, kog su 2020. godine prema optužnici Tužilaštva za organizovani kriminal oteli i ubili pripadnici ove kriminalne grupe. U pitanju je proces protiv grupe na čelu sa optuženim Veljkom Belivukom i Markom Miljkovićem, čiji članovi se terete za najteža krivična djela u Srbiji i Crnoj Gori.

Marijana Krstović, kao i prethodnih nekoliko svjedoka, ima status posebno osjetljivog svjedoka, jer je ona oštećena u ovom postupku, kao supruga jedne od žrtava Belivukovog klana.

Ispričala je pred sudom da je svog supruga posljednji put vidjela u jutarnjim časovima 10. novembra 2020. godine, kada je izašao iz kuće i otišao da se vidi sa svojim najboljim prijateljem Nemanjom Lakićevićem.

Inače, upravo Lakićevića Tužilaštvo tereti za „namamljivanje“ Zdravka Radojevića. Marijana Krstović je ispričala da je njen suprug ostavio tog jutra telefon kod kuće, da je Nemanja Lakićević zvao na taj telefon Radojevića i da se ona javila. Lakićević je prema njenim riječima zvao njenog supruga da vidi gdje je, a onda je u trenutku razgovora kazao „evo, vidim ga“.

Od tog jutra Marijana Krstović više nikada nije vidjela svog nevjenčanog supruga. Sjutradan se vidjela sa optuženim Lakićevićem, koji ju je, kako ona tvrdi, pitao da li je čula da se dogodila pucnjava na kuću braće Budimir, na šta mu je odgovorila da je čula. Takođe je ispričala i da joj je Lakićević kazao da je vidio Zdravka Radojevića, koji joj je poručio da baci njegov telefon i da se skloni, što je ona po instrukcijama i uradila. Takođe, rekla je Krstović, i da joj je obećao da će se raspitati gdje se nalazi njen suprug.

U večernjim časovima joj je u glasovnoj poruci napisao „sve je ok“, da bi sjutradan, kako je navela, napisao „ništa nije ok“. Narednog dana, priča ona, Lakićević joj je kazao da je Zdravko njemu napisao u „skaj“ poruci da treba da vrati sve automobile. Zdravko Radojević je inače prodavao automobile, ali davao novac na kamatu. Automobili su bili kod Igora Arizanovića sa nadimkom Pile, koji je prema tvrdnjama Marijane Krstović, njoj kazao da je došlo „20 ljudi sa maskama, koji su ga šamarali i odvezli kola“.

Krstović je bila nepovjerljiva, tražila je od Arizanovića da automobile vrati – „kako ja da znam da se to dogodilo, možda ste ti ili Nemanja, isjekli kola i prodali ih u djelove“. Nakon svega toga ona je otišla u policiju da prijavi nestanak supruga.

Krstović je kazala i da od ranije poznaje optužene braću Budimir – Miloša i Marka, Nemanju Lakićevića i Nemanju Đurića, kog je jednom vidjela.

Foto: Guliver

NIKŠIĆ PROGNOZA