(FOTO/VIDEO) Auto-kolona ,,Odbrana izborne volje” i u Nikšiću, protest ispred prostorija PES-a

Auto-kolona pod nazivom ,,Odbrana izborne volje” kao izraz nezadovoljstva što u Vladi Milojka Spajića neće biti predstavnika koalicije Za budućnost Crne Gore organizovana je večeras i u Nikšiću.

Kolona automobila okupila se u 19 časova ispred Saborne crkve Svetog Vasilija Ostroškog odakle su krenuli u protestnu vožnju. Prethodno su blokirali saobraćaj kod kružnog toka na 20 minuta.

Ispred okupljenih građana obratio se Nikola Goranović koji je istakao da ne žele da još jedanput dozvole prekrajanje izborne volje:

,,Građani su rekli da hoće da vladaju oni koji su se borili protiv režima Mila Đukanovića. Kao Srbi želimo svoje predstavnike u Vladi”, istakao je Goranović.

Nekoliko policijskih službenika je ispred kancelarije Opštinskog odbora Pokreta Evropa sad.

Nikšić

(Foto: RTCG)

Predstavnik okupljenih građana u Nikšiću Radivoje Mišković kazao je da protestom žele da iskažu nezadovoljstvo povodom načina na koji se formira nova vlada.

„Zahtijevamo da se ispuni volja građana iskazana na izborima koja je jasno kazala da ne želi ni DPS ni njegove satelite u novoj vladi. Od rukovodstva PES-a koja je inače nastala iz vlade koju smo dominantno mi podržali 30. avgusta 2020. godine zahtijevamo da prekinu političke negzibicije i pregovore sa onima koji su i na predsjedničkim izborima bili protiv kandidata PES-a i kupovali glasove i davali podršku Milu Đukanoviću“, kazao je Mišković ispred kancelarija Pokreta Evropa sad u Nikšiću, prenosi RTCG.

Mišković Mišković (Foto: TVCG)

Naveo je da smatra da je srpski narod u Crnoj Gori zaslužio da ima predstavnika u izvršnoj vlasti.

„Smatramo da je Crnoj Gori potrebna stabilna vlada, ali vlada bez satelita DPS-a. Sa manjinama svakako ali ne sa onima koji su držali vreću 30 godina Milu Đukanoviću“, kazao je Mišković.

Kazao je da se nadaju da će PES ozbiljno razmotriti njihove zahtjeve i vratiti se na početak.

„Tražimo samo pravdu“, naveo je Mišković.

Nakon što se obratio okupljenima, svi su krenuli ispred prostorija Demokrata, gdje je Mišković održao govor, nakon čega su se razišli.

Službenici Uprave policije su ranije saopštili da će, shodno članu 93 Zakona o unutrašnjim poslovima, snimati javno okupljanje prije, tokom i po njegovom završetku.

Podsjetimo, auto-kolone se održavaju kao vid protesta protiv formiranja Vlade bez učešća koalicije „Za budućnost Crne Gore“.

Grupa građana putem društvenih mreža ranije je najavila da će „kolona časti i upozorenja“ biti organizovana večeras od 19h i sa Trga Šaka Petrovića u NIkšiću.

Na Vajberu je formirana grupa „Odbrana izborne volje“ gdje pojedini članovi grupe predlažu proteste jer smatraju da su prevareni i na ovim izborima.

Nevena Brkuljan

Foto: RTNK/RTCG

NIKŠIĆ PROGNOZA