„Umjesto da zaštiti Crnu Goru od ratnohuškačkih izjava, Milatović to i ne primjećuje“

Predsjedniče dijela građana Milatoviću, sve je ovo lijepo sto ste rekli, ali čemu ova reakcija u vezi Vlade, a sa druge strane imamo direktne napade od lidera Srbije i to predsjednika nama susjedne države Vučića i takođe Miloša Vučevića lidera najjače partije u Srbiji SNS, poručila je potpredsjednica Liberalne partije, Jelena Marković, komentarišući današnju izjavu predsjednika države da mu je neprihvatljiv bilo koji pokušaj posrednog ili neposrednog miješanja inostranih aktera u kreiranje Vlade u Crnoj Gori.

Međutim, Milatović nije u objavi naveo kome je uputio ovu poruku.

Marković je rekla da, umjesto da odmah zaštiti Crnu Goru od ratnohuškačkih izjava, Milatović to i ne primjećuje.

„Pa vam kažem da onaj ko se miješa u unutrašnje stvari Crne Gore jesu Srbija, Rusija i takozvana Republika Srpska i Vi pokušavate igrom riječi da upozorite, koga? Konkretizujte ove stvari i istupite da upozorote gospodu iz Srbije da to ne rade. Oni prebrojavaju krvna zrncad građana Crne Gore i kukaju kao vazda nad uroženim Srbima, tu mantru oduvijek upotrebljavaju kada hoće da radikalizuju i sprovedu samo ono sto njima odgovara, tako su radili u Sloveniji, Hrvatskoj, BIH i Kosovu devedesetih godina i viđeli smo velike posljedice pod plaštom „ugroženosti“ Srba“,  poručila je Marković Milatoviću.

Ona je Milatovića pozvala da reaguje i upozori Srbiju i strateškog partnera SPC da ne rade ovo sto su krenuli po Crnoj Gori slaveći, kako navodi, takozvanu Podgoričku skupštinu i time pokazujući da on ne priznaju Crnu Goru i crnogorski slobodarski narod.

„Da reaguje Dritan Abazović kao premijer Vlade Crne Gore, da reaguju Ministarstva kulture i vanjskih poslova jer ovo su stvari u njihovom opisu posla. Ovo je za krivičnu odgovornost, jer državu Crnu Goru proglašavanju nepostojećom, kao i sam Crnogorski narod! Treba reći da se ovo sve planski radi uoči popisa stanovništva i na taj način se vrši asimilacija Crnogoraca. To se više ne smije tolerisati i dozvoliti“, naglasila je Marković.

Oni, kako kaže Marković, javno izazivaju nacionalnu mržnju.

„Što je kažnjivo KZ ( čl.370 ). Prema tome g. Milatoviću upozorite one koji ovo propagiraju jer unose nemir u građanstvo Crne Gore. Ja ponovo pozivam međunarodnu zajednicu da reaguju posebno predstavnike Kvinte i NATO da se konačno umiješaju i ukažu ovim siledžijama i ratnim huškačima da ovo neće proći bez posljedica, a ujedno pozivam VDT da reaguje. Takođe apelujem na sve građane kojima je Crna Gora u srcu da se svi objedinimo i pošaljemo jasnu poruku da Crnu Goru nećemo dati po bilo koju cijenu“, zaključila je Marković.

NIKŠIĆ PROGNOZA