(VIDEO) Protest zbog premještanja na drugo radno mjesto

Sugrađanka Dana Đukanović, nezadovoljna odlukom menadžmenta Opšte bolnice Nikšić, nakon što su je premjestili na drugo radno mjesto, ispred ove zdravstvene ustanove danas je iskazala nezadovoljstvo, a podršku su joj pružili porodica i prijatelji. Iz nikšićke bolnice su saopštili da je odluka donešena jer je prestala potreba za prvobitnim radnim mjestom.

Dana Đukanović u Bolnici radi 33 godine. Nakon što je od menadžmenta nikšićke bolnice, kako tvrdi, dok je bila na bolovanju, raspoređena na drugo radno mjesto sa pozicije telefonistkinje u centrali na mjesto radnice u vešeraju danas je iskazala nezadovoljstvo tom odlukom.

„Ona mi je poslala aneks ugovora u kome me premješta na mjesto u vešeraju, a da pri tom nije nikakav disciplinski postupak pokrenula protiv mene, jer morala je to prvo da uradi, da obavjesti i obrazloži u pisanoj formi, zašto je došlo do takve rotacije“. kazala je Đukanović komentarišući potez nadležnih.

Tvrdi da je strah prisutan, čemu u prilog ide činjenica da niko od zaposlenih nije danas izašao da joj pruži podršku a kako ističe zbog zdravstvenih problema nije u mogućnosti da obavlja posao.

„Ne planiram da radim jer sam na bolovanju zbog autoimune bolesti koja je dijagnostifikovana prije više od mjesec dana zbog čega sam na intezivnoj terapiji svaki drugi dan i zbog prirode bolesti ja nisam fizički sposobna za to radno mjesto“, istakla je Đukanović.

Direktorica Opšte bolnice Nikšić, dr Dušanka Milatović Perović, kazala je za RTNK da Centrala u Bolnici već nekoliko godina nema upotrebnu vrijednost, jer svako odjeljenje, ambulanta, glavna sestra imaju svoj telefon.
„Vanbolničke službe, poput pravnih i ekonomske, takođe imaju svoje telefon. Što pokazuje da centrala nema nikakvu funkciju“, naglasila je Milatović Perović.

„Tu su radile dvije službenice, od kojih je jedna ranije izmještana na drugo radno mjesto, a sada je izmještena Dana Đukanović. Zbog potreba službe,napravljena je preraspodjela radnog mjesta, pritom njen koeficijent nije promijenjen i nije ničim ugrožena“, kaže direktorica Opšte bolnice Nikšić.

Milatović Perović zaključuje da Dana Đukanović nije priložila nikakvu medicinsku dokumentaciju kojom bi dokazala da ima zdravstvenih problema.

Andrija Vasiljević

Foto/video: RTNK

NIKŠIĆ PROGNOZA