U ponedjeljak sjednica SO Andrijevica: Treći put o predlogu za smjenu Ćulafića

Nastavak vanredne sjednice lokalnog parlamenta na kojoj bi trebalo da se raspravlja o predlogu petnaest odbornika opozicije, koju čini koalicija DPS-SD i odbornik Mijodrag Dragović tražili razrješenje Željka Ćulafića (SNP), sa mjesta predsjednika Opštine Andrijevica zakazan je za ponedjeljak u 11 sati.

Niko iz političkih partija koje participiraju u lokalnoj skupštini nije mogao sa sigurnošću da kaže da li će se sjednica uopšte održati, s obzirom na to da je dosad odlagana više puta i to uglavnom zbog toga što su nezadovoljni građani zauzimali skupštinsku salu.

„Mi dolazimo na zasjedanje i glasaćemo za smjenu Ćulafića. Da li će nadležni obezbijediti uslove da se zasjedanje održi, ili će i dalje na nezakonit način vršiti opstrukcije tek treba da se vidi. Hoćemo da se nadamo da će nadležni državni organi pravovremeno reagovati i da će se steći uslovi za nesmetan rad lokalnog parlamenta. Ako do toga ne dođe krivicu će snositi čelnici Opštine“, naglasili su iz OO DPS-a.

Sa druge strane, predsjednik Opštine Željko Ćulafić juče je u izjavi za „Dan“ kazao da on ničim ne opstruira održavanje sjednice i da ne može da utiče na narod.

„Kao što sam i ranije kazao i ovoga puta ću potpuno realaksirano doći na sjednicu. Spreman sam da u raspravi dokažem da su optužbe izrečene na moj račun potpuno neutemeljene i da je cijela priča usmjerena u cilju stvaranja nove parlamentarne većine i vraćanje DPS-a na vlast. Ne mogu da procjenjujem da li će neko od građana zbog svega što se dešava u Andrijevici izraziti nezadovoljstvo na ovaj ili onaj način. Narod je narod i ja nijesam taj koji treba da donosi sudove umjesto građana koji ne žele da se DPS uz pomoć odbjeglih odbornika iz aktuelne parlamentarne većine ponovo domogne vlasti u Andrijevici. Zato je potpuno netačno da vršim na bilo koga pritisak i da tako štitim sopstvenu fotelju. Ja sam samo za poštovanje volje birača iskazane na izborima“, naglasio je Ćulafić.

Prošlog ponedjeljka grupa građana je zauzela opštinsku salu i na taj način spriječila da se održi sjednica SO na kojoj je trebalo da se raspravlja o Ćulafićevoj smjeni.

Foto: Sa prethodne sjednice/RTCG

NIKŠIĆ PROGNOZA