PES: Gradska TV da se „upristoji“, da bude nezavisna i depolitizovana

Podgorički opštinski odbor Pokreta Evropa sad (PES)smatra dobrom i neophodnom inicijativu lokalnog parlamenta da se Gradska televizija, kako su kazali, „upristoji“ i da se uvedu novi standardi u radu koji će garantovati njenu nezavisnost i depolitizaciju.

„Za kratko vrijeme, Gradska televizija je postala lokalni emiter sa apsolutno najviše upozorenja upućenih od strane Agencije za elektronske medije zbog svog neprofesionalnog i neprimjerenog rada, među kojima su i upozorenja koja se odnose na kršenje ljudskih prava i izazivanje i produbljivanje podjela u društvu“, navodi se u saopštenju.

Iz podgoričkog PES-a kazali su da je interes svih građana Podgorice da imaju javni servis koji će ih informisati o najznačajnijim dešavanjima u gradu i aktuelnim gradskim temama a ne, kako su kazali, propagandno glasilo koje se dominantno bavi pitanjima identiteta, nacionalnosti i crkve“.

„Osim toga, Gradska TV nema zaokruženu uređivačku i upravljačku strukturu, što znači da lica koja po sistematizaciji nijesu zaposlena u ovom mediju, bez ikakve odgovornosti neformalno upravljaju Gradskom televizijom, što je nedopustivo za lokalnog javnog emitera koji se finansira iz budžeta“, navodi se u saopštenju.

Izrazili su punu podršku odbornicima, koji su, kako se navodi u saopštenju, uz najšire konsultacije uspjeli da pronađu rješenje za unapređenje rada tog medija, pokazujući dobru namjeru, uvažavanje principa struke i visok stepen tolerancije.

NIKŠIĆ PROGNOZA