Novo nevrijeme, jak vjetar, kiša i grad širom Srbije

Olujno nevrijeme pogodilo je veliki dio Srbije – Zlatiborski okrug, Kopaonik, Moravički okrug, Raški, Rasinski… Tokom sinoćnjeg nevremena u Novom Sadu poginulo je dijete, nastradala žena u Kovačici nakon udara groma, život izgubio muškarac u Bačkoj Palanci. Tokom olujnog nevremena spaseno je 10 osoba. Vanredna situacija na snazi u Novom Sadu, Sremskoj Mitrovici, Šidu, Rumi, Irigu i Sečnju.

Grad veličine jajeta u Ugljarevu kod Trstenika

Na društvenim mrežama pojavio se snimak nevremena u Ugljarevu kod Trstenika gdje se vidi da je padao grad veličine jajeta.

Nevrijeme pogodilo Čačak, krupan grad nanio veliku štetu

Jako olujno nevrijeme praćeno gradom nešto posle 16 časova pogodilo je teritoriju grada Čačka, ovoga puta na udaru su bila kablarska sela, ali i sela u podnožju planine Jelice – Ježevica, Viljuša, Vapa, Zablače, Trnava.

Krupan grad nanio je veliku štetu prije svega poljoprivrednim usjevima.

Ni ovoga puta jako nevrijeme nije zaobišlo ni kablarsko selo Rošce.

„Ponovo nas je zahvatilo jako nevrijeme, padao je grad veličine trešnje koji je napravio štetu, najviše na kukuruzu. Ovoga puta nam nije nestajala struja“, kaže Milica iz kablarskog sela Rošci.

Oluja u Kraljevu: Slomljena stakla na automobilima, oboreno drveće

U Kraljevu je nekoliko minuta duvao jak vetar, a padala je i kiša praćena gradom, javlja dopisnik RTS-a. Grad i jak vetar lomili su stakla na automobilima, ima i palog drveća. Građani prijavljuju i štetu na crijepovima.

Foto: Printscreen Instagram 192.rs

NIKŠIĆ PROGNOZA