(FOTO/VIDEO) Napokon: Asfalt od Donjih do Gornjih Crkvica

Od Donjih do Gornjih Crkvica, najudaljenijih sela nikšićke opštine, juče je završeno asfaltiranje 2,3 kilometra puta koji je proteklih decenija bio u izuzetno lošem stanju. Nekadašnja lokalna vlast Nikšića nije odgovarala na bezbrojne zahtjeve mještana pomenutih sela da se cesta koja ih spaja rekonstruiše.

Za asfaltiranje obezbijeđeno je iz državnog budžeta 200.000 eura i to zahvaljujući amandmanu poslanika Demokrata Moma Koprivice.

“Donje i Gornje Crkvice su dva najnaseljenija sela u sjevernom dijelu Banjana. Preostalo je jiš da se asfaltira tri kilometra do Gornjih Crkvica, ali sam uvjeren da Koprivica neće odustati i da će tražiti iz državnog budžeta za narednu godinu da se ponovo izdvoje sredstva kako bi taj posao bio završen”, rekao je Portalu RTNK sekretar nikšićkog Sekretarijata za komunalne poslove i saobraćaj Vidak Krtolica.

Asfaltiranje 2,3 kilometra puta završeno je juče, a trajalo je dva dana. Momo Koprivica je juče bio prisutan u Donji Crkvicama jer u mještani tražili da dođe kako bi mu zahvalili.

“Konačno su iz državnog budžeta stigla sredstva za ove krajeve koji su bili zapostavljeni. I vrijeme je da se okrene novi list i  vjerujem da će to pomoći ovom narodu, da organizujete život, da se lakše okupljate, da se planiraju nove porodice , da se rađaju djeca”, kazao je mještanima Koprivica.

On je najavio da će iz državnog budžeta biti izdvojeno dodatnih 20.000 eura  za sanaciju škole u Crkvicama. Koprivica je istakao da je dokumentacija završena, te da se samo čeka da Ministarstvo finansija uplati taj novac na račun škole.

Biljana Brašnjo

foto/video: fb Banjani i Oputne Rudine

1 komentar
Najviše glasova
Najnoviji Najstariji
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare

Bravo Momo i hvala!

Pročitajte još:

NIKŠIĆ PROGNOZA