Vuković: Grupa marginalaca pokušava diskreditovati Demokratsku Crnu Goru i mene lično

Predsjednik Skupštine opštine (SO) Nikšić Nemanja Vuković istakao je da je juče prisustvovao ktitorskoj slavi nikšićkog Sabornog hrama Svetog Vasilija Ostroškog i pomenu ktitorima i sveštenoslužiteljima tog hrama.

Vuković se oglasio nakon što su Opštinskog odbora Demokratske partije socijalista (DPS) Nikšić saopštili da je skandalozno što su Vuković i predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević  u Sabornoj crkvi prisustvovali “parastosu ozloglašenom četničkom đeneralu Draži Mihailoviću”.

“Od Eparhije budimljansko-nikšićke pozvan sam na ktitorsku Slavu Saborne Crkve Svetog Vasilija Ostroškog i u svojstvu vjernika prisustvovao arhijerejskoj liturgiji. U pozivu nije bilo pominjanja pomena nikome osim ktitorima i sveštenoslužiteljima Saborne Crkve”,istakao je Vuković.

On je na svom fejsbuk profilu objavio poziv koji mu je upućen iz Eparhije:

“Jasna je intencija grupe marginalaca da pokuša diskreditovati Demokratsku Crnu Goru i mene lično, ali samo treba da se vrate 5 dana unazad – na 13. jul, i naša djela će u potpunosti demantovati njihove zlonamjerne konstrukcije.Nadam se da će se sledeće saopštenje grupe marginalaca odnositi na sina Zorana Lazovića, Petra, i drugog funkcionera Uprave policije, Ljuba Milovića, kojim će osuditi, ako nemaju baš ništa drugo, makar širenje vjerske i nacionalne mržnje pjevajući pjesme u kojima se poziva na klanje pripadnika druge vjere i nacije”, poručio je Vuković.

U Sabornom hramu Svetog Vasilija Ostroškog juče je, povodom ktitorske slave-praznika Svetih carskih novomučenika Romanovih,služena sveta arhijerejska liturgija.

NIKŠIĆ PROGNOZA