Skupština Glavnog grada: Značajno povećan intenzitet komunikacije između Skupštine i građana

Skupština Glavnog grada je za skoro četiri mjeseca koliko radi u novom sazivu značajno unaprijedila otvorenost i transparentnost, kao i intenzitet komunikacije sa građanima, navodi se u saopštenju Skupštine Glavnog grada.

Kako su kazali, u ovom periodu na skupštinsku adresu stiglo je na desetine zahteva za sastanak sa predsednicom parlamenta Jelenom Borovinić Bojović, a u nastojanju da izađe u susret svima održala je već više od 50 pojedinačnih sastanaka.

,,Teme razgovora bile su različite, a građani su iznosili zahtjeve koji se odnose na njihove individualne potrebe, ali i predlagali ideje koje bi mogle biti korisne za unapređenje funkcionisanja Skupštine. Predsjednica je u komunikaciji sa svima istakla da je otvorena za predloge i sugestije i uputila poruku i poziv građanima da aktivno učestvuju u pripremi i donošenju odluka koje su od interesa za Glavni grad“, ističu iz Skupštine Glavnog Grada.

Kako bi građani bili dobro informisani i upoznati sa svime što se dešava u njihovom Predstavničkom domu u Podgorici, Skupština je prvi put uspostavila intenzivnu komunikaciju sa javnošću kroz česta saopštenja u medijima, kojih je u prelaznom periodu bilo više od 40, navode u saopštenju.

,,Važni kanali komunikacije su i profili Skupštine Glavnog grada na društvenim mrežama, pa pozivamo građane da ih prate kako bi bili pravovremeno informisani o svim novostima“ kazali su u saopštenju.

Dodaju da je, osim toga, pripremljen i redizajniran podsajt Skupštine u sklopu web stranice Glavnog grada, koji će biti dostupan već nakon praznika.

,,Novi sadržaj sajta će, između ostalog, sadržati i deo namenjen direktnoj komunikaciji sa građanima – ćaskanje u realnom vremenu“, zaključuje se u saopštenju.

Foto: Skupština Glavnog grada

NIKŠIĆ PROGNOZA