Ibrahimović sa Fidanom: Odnosi Crne Gore i Turske na visokom nivou

Potpredsjednik Vlade u tehničkom mandatu i lider Bošnjačke stranke Ervin Ibrahimović sastao se danas u Podgorici sa ministrom vanjskih poslova Turske Hakanom Fidanom, gdje su se usaglasili da su odnosi između dvije države na visokom nivou, uz konstataciju da su Crna Gora i Turska partneri u NATO Alijansi.

Kako je saopšteno iz Bošnjačke stranke, Ibrahimović se zahvalio Fidanu na podršci koju Turska pruža Crnoj Gori u brojnim oblastima i istakao da je siguran da postoji prostor za dalje unapređenje odnosa između dvije države u oblastima ekonomije, kulture, zdravstva i obrazovanja.

Istakao je da ga raduje, kazali su, da je privredna saradnja između dvije države iz godine u godinu sve bolja, iskazujući zadovoljstvo što je danas u Podgorici otvorena kancelarija Privredne komore Turske u Crnoj Gori.

Ministar vanjskih poslova Turske Hakan Fidan iskoristio je, kako su naveli iz BS, današnji susret da Ibrahimoviću čestita na uspjehu koji je Bošnjačka stranka ostvarila na nedavno održanim parlamentarnim izborima i poručio da će Turska nastaviti da podržava Bošnjake u Crnoj Gori.

Izvor: Dnevno

Foto: Bošnjačka stranka

NIKŠIĆ PROGNOZA