Apelacioni sud ukinuo rješenje Višeg suda u dijelu da nema mjesta optužbama protiv Lazovića i Milovića

Apelacioni sud ukinuo je rješenje u dijelu kojim je bio obustavljen krivični postupak i utvrđeno da nema mjesta optužbama protiv bivšeg agenta Petra Lazovića, odbjeglog policajca Ljuba Milovića i drugih u toj kriminalnoj organizaciji.

Apelacioni sud je takvu odluku donio nakon žalbe Specijalnog državnog tužilaštva.

Viši sud u Podgorici 26. aprila ove godine potvrdio je dio optužnice protiv grupe okrivljenog Radoja Zvicera, među čijim članovima su i policajci Petar Lazović i Ljubo Milović za krivična djela stvaranje kriminalne organizacije, zloupotreba službenog položaja, šverc droge, krijumčarenje cigareta.

Viši sud je kontrolom tada obustavio krivični postupak protiv Zvicera, Slobodana Kašćelana i Milana Vukotića za planiranje ubistva Jovana Vukotića ispred policije u Kotoru usljed nedostatka dokaza za ovu kvalifikaciju krivičnog djela.

Sud je tada naveo i da nema mjesta navodima iz optužnice tog krivičnog djela za nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija protiv okrivljenog Lazovića, jer u odnosu na navedeno djelo nema dovoljno dokaza, pa je u ovom dijelu, protiv prethodno navedenih lica u odnosu na navedena krivična djela krivični postupak obustavljen.

Izvor, foto: Vijesti

NIKŠIĆ PROGNOZA