Škerović: Očekuje nas teška borba

Košarkašice Crne Gore igraće sjutra (14.45) protiv Srbije utakmicu koja vodi u kvalifikacije za Olimpijske igre.

“Očekuje nas rovovska borba, Srbija igra veoma agresivno u odbrani i pritiska po cijelom terenu, tako da će sigurno biti teško. Prije svega fizički. Znamo kako djevojke treba da reaguju u takvim situacijama, spremamo se za to. Nadamo se da ćemo ideje sprovesti u djelo i da ćemo biti smireni”, rekla je Škerović.

Crna Gora je u četvrtfinalu ubjedljivo poražena od Francuske.

“Sigurno je uticala ta utakmica na nas, nije bilo svejedno. Postojala je neka euforija, djevojke su sanjale da mogu da pobijede Francusku i sve je to normalno. A kada vas realnost “udari”, onda nije lako. Mislim da su igračice kroz razgovore razumjele neke stvari i da imaju energiju pred ovu utakmicu. Vjerujem da je taj duel sa Francuskom iza nas, svi sada mislimo na Srbiju”.

Crna Gora dobro poznaje Srbiju – dva tima su se sastala dva puta u pripremama za Eurobasket.

“Te dvije utakmice su nam pokazale neke stvari, mada je rival na Evropskom prvenstvu u jačem sastavu nego što je bio tada. Ipak, igra isto kao i tada, na visokom nivou i moramo da damo sve”, istakla je Jelena Škerović.

Maja Bigović prvi put je na Eurobasketu. 20-godišnji centar vjeruje da “crvene” mogu da dođu do olimpijskih kvalifikacija.

“Svjesni smo da smo došli do ove faze zahvaljujući velikom trudu i radu, kao i da je Srbija već dugo na velikoj sceni – da ima mnogo medalja i iskustvo. Moramo da uđemo u meč jako, da ostanemo skoncentrisane. Protiv Francuske je bilo očigledno da je rival fizički mnogo jači od nas, ali mislim da sa Srbijom možemo da igramo”, rekla je Bigović.

Izvor: Dnevno

Foto: FIBA

NIKŠIĆ PROGNOZA