Banka hrane: Apel za pomoć porodici Todorović

Hrana je izvor života i nažalost potrebna je mnogim u Crnoj Gori. U najtežem položaju su oni koji imaju bolesnike a nikakvih primanja u porodici. Upravo zbog jedne od takvih, molimo sve institucije, društveno odgovorne kompanije, humane pojedince, da pomognu porodici Todorović, poručili su iz Banke hrane Crne Gore.

Oni su podsjetili da je danas Međunarodni dan hrane, a sjutra Međunarodno dan borbe protiv siromaštva, i da niije slučajno što su ova dva datima, dan za danom.

“Potrebna je pomoć ocu troje djece od dvije, tri i četiri godine. Uskoro na svijet treba da dođe i četvrto dijete. Radoje je operisan od malignog karcinoma vrata i testisa,metastaze su u pitanju. Ide na hemioterapije. Radoje ima 35 godine, ne radi kao ni supruga, trudnica je. Ne primaju socijalnu pomoć. Imaju jedino od primanja, dječiji dodatak od po 30 eura po djetetu. Od tih 90 eura porodica, preživljava”, naglašavaju iz Banke hrane.

Kako su dodali, porodica Todorović živi u staroj kuci u Bratonožićima. Radoje se, kazali su, bavio fizickim poslovima do operacije,sada više nije u mogućnosti jer su ga hemoterapije iscrpile.

“Dok je bio zdrav, radio je i živio sa porodicom u podstanarskom stanu u Podgorici. Od kako se razbolio ne može da radi pa se preselio sa porodicom na selo, nije imao mogucnosti da plaća stan i izdržava porodicu”, istakli su.

Kako su naveli, život na selu mu otežava liječenje, zbog hemioterapija mora da putuje svaki dan za Podgoricu što ga dodatno iscrpljuje. Ima nesvjestice, mučnine, malaksalost i bolove.

Foto: Banka hrane Crne Gore

“Banka hrane je o situaciji Radoja i njegove porodice obavijestila sve institucije, Ministarstvo socijalnog staranja, Ministarstvo zdravlja, Centar za socijalni rad Podgorica, ombudsmana, gradonačelnicu. Za sad se javila jedino služba gradonačelnice da kaže da zbog održanih lokalnih izbora, ne mogu pomoći”, poručuju iz Banke hrane.

Podsjetili su da svi koji mogu i žele pomoći, mogu osim uplate na žiro racun kontaktirati porodicu putem telefona

Radoje Todorović 063 459 911
Tina Todorovic 069 641 535

Kao i uplatom na broj žiro računa Radoja Todorovića 540-3215501645 u Erste banci.

Foto: Banka hrane Crne Gore

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA