Nova uloga za doskorašnjeg kapitena „lavova“: Ševaljević direktor muške reprezentacije

Proslavljeni bek Vasko Ševaljević novi je direktor muške reprezentacije, nakon što je na predlog predsjednika Saveza Petra Kapisode, dobio podršku Upravnog odbora.

Nakon što je francuski stručnjak Didije Dinar imenovan za novog selektora, javila se i potreba za imenovanjem direktora muške reprezentacije, koje je upražnjeno u dužem vremenskom periodu.

Uzimajući u obzir to da je Ševaljević bio dugogodišnji reprezentativac i kapiten nacionalnog tima, da odlično poznaje sistem rada, što će olakšati komunikaciju između rukovodstva Saveza i stručnog štaba, ali i između igrača i novog selektora, njegovo imenovanje trebalo bi da bude značajan doprinos uspješnim rezultatima nacionalnog tima u narednom periodu.

„Kada je došlo vrijeme da napustim nacionalni tim nakon Svjetskog prvenstva u Poljskoj u januaru prošle godine, rekao sam da ću uvijek biti tu za crnogorski rukomet, a prilika za to se ukazala upravo sad. Imenovanje za direktora reprezentacije je velika čast, izražavam zahvalnost Upravnom odboru na čelu sa predsjednikom Kapisodom što su procijenili da u toj ulozi mogu da doprinesem dobrim rezultatima reprezentacije u narednom periodu. Vjerujem da ću povjerenje opravdati zahvaljujući činjenici da sam dugo vremena bio u nacionalnom timu i da odlično poznajem sistem. Nedavno smo dobili novog selektora i već sam u svakodnevnoj komunikaciji sa Dinarom, kako bi uz podršku Saveza, stvorili najbolje uslove za uspješan početak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2026. godine. Pred nama je veliki izazov i vjerujem da možemo da mu odgovorimo na pravi način uz angažovanje svih struktura u Savezu“, kazao je Ševaljević.

Foto: RSCG

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

NIKŠIĆ PROGNOZA