Šehović i Alhantuli: Hitno zaustaviti sukobe i okončati ljudsku patnju u Pojasu Gaze

Predsjednik Socijaldemokrata Crne Gore i jedan od lidera Evropskog saveza, dr Damir Šehović, sastao se juče s ambasadorom Države Palestine u Crnoj Gori, Nj. E. Rabijem Alhantulijem, saopšteno je iz ES.

„Tema sastanka bila je aktuelna situacija u Pojasu Gaze, pri čemu je naglašena potreba za hitnim prekidom nasilja i očuvanjem mira i stabilnosti.

Šehović je izrazio duboko saosjećanje sa svim nevinim žrtvama sukoba, među kojima su najčešće žene i djeca, a koje se, nažalost, broje desetinama hiljada. Istakao je važnost pronalaženja pravednog i trajnog rješenja koje bi zaustavilo ljudske patnje i traume, a koje bi se postiglo kroz dijalog, međusobno uvažavanje i poštovanje međunarodnog prava“, navodi se u saopštenju.

Kako dodaju, sagovornici su se saglasili da je međunarodno pravo, zajedno sa univerzalnim ljudskim pravima, temelj za postizanje dugotrajnog mira u regionu.

„Zajedno su naglasili da promocija politike mira, tolerancije i suživota nema alternativu.

Ambasador Alhantuli zahvalio je Šehoviću na naporima da se ovo pitanje otvori i u Skupštini Crne Gore, i ponovio zahvalnost na kontinuiranoj solidarnosti sa palestinskim narodom koju izražava narod Crne Gore u ovim veoma teškim vremenima.

Na kraju, sagovornici su zaključili da je neophodno nastaviti napore ka pravednom rješenju sukoba, uz puno poštovanje međunarodnog prava i univerzalnih ljudskih prava“, zaključeno je u saopštenju.

Foto: SD

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA