Bar: Uhapšeni osumnjičeni za lažno prijavljivanje i za oduzimanje vozila

Azerbejdžanski državljanin sumnjiči se da je lažno prijavio da je fizički napadnut od strane dvije osobe, koje su ga, prema njegovim tvrdnjama opljačkale.

„Barskoj policiji 6. oktobra je azerbejdžanski državljanin S.A. (22) prijavio da je prethodnog dana u večernjim časovima fizički napadnut od strane dva nepoznata lica u ulici Petra Vojvodića u tom gradu, kao i da je jedno od ta dva lica od njega tom prilikom otuđilo novčanik sa novcem u iznosu od 325 eura, kao i mobilni telefon, a nakon čega su se ova dva lica, po kazivanju prijavioca, udaljila vozilom u nepoznatom pravcu“, kaže se u saopštenju.

Policijski službenici preduzeli su aktivnosti iz svoje nadležnosti u cilju rasvjetljavanja ovog događaja i utvrđivanja svih činjenica i okolnosti, te došli do sumnje da se prijavljeni događaj nije dogodio.

Sa ovim saznanjima upoznat je S.A., kako navode, te su od njega prikupljena dodatna obavještenja i sa svim je upoznat tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Baru po čijem je nalogu S.A. lišen slobode zbog sumnje da je izvršio krivično djelo lažno prijavljivanje.

„Osim toga, pripadnici barske policije lišili su slobode i lice P.Š. (50) iz toga grada koji se sumnjiči za krivično djelo oduzimanje vozila. On je ovo djelo izvršio na štetu jednog stranog državljanina u čije je plovilo ušao, pronašao ključeve, stavio ga u pogon i uputio se u pravcu Budve gdje je u blizini jednog plažnog bara plovilo ostavio“, navodi se u saopštenju Uprave policije.

Po nalogu postupajućeg tužioca P.Š. je lišen slobode.

foto: RTCG

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA