Voda sa Mareze još nije za piće, građani revoltirani

Ovo je jedanaesti dan otkako voda iz česme u Glavnom gradu nije za piće. Voda na izvorištu Mareza je i dalje blago zamućena, saopšteno je iz podgoričkog preduzeća „Vodovod i kanalizacija“. Preporučuje se da građani nastave s prokuvavanjem vode. Revoltirani Podgoričani, zbog čestih nestašica flaširane vode u marketima, prinuđeni su da je kupuju. 

Za nalivanje da, ali za piće voda s Mareze nije. Iako većina građana poštuje ovu preporuku, nezadovoljni su što su prinuđeni već jedanaest dana da kupuju vodu.

Da je nezabilježeno da čak jedanaest dana voda u Glavnom gradu nije za piće, saglasni su i u podgoričkom vodovodu.

„Ovo je nezabilježena vrijednost mutnoće koju smo mi u laboratoriji izmjerili, jer do sada najveća izmjerena bila je oko 25 do 30, a ova je oko 55, znači izuzetno velika.  Padavina je bilo, isto obilnih, ali ovo su prve padavine posle dužeg sušnog perioda i one su doprinijele da se spere sve to što se nakupilo tokom tog perioda“, kazao je Dušan Pejović, šef laboratorije Vodovoda PG.

Posljednja analiza vode s Mareze pokazala je blagu zamućenost koja prelazi dozvoljenu granicu.

„U zavisnosti od situacije, može se desiti da se mutnoća spusti ispod granice 1, a može potrajati. S obzirom da je za vikend bila 1,3, a sada je 1,15. I dalje stoji preporuka za prokuvavanje vode“, rekao je Pejović.

Dok čekaju da iz česme poteče voda koju smiju piti, građani se pitaju hoće li im se umanjiti računi zbog mutne vode.

Iz Vodovoda za sada kažu jedino da građani prate njihova obavještenja o ispravnosti vode za piće.

Foto: elements.envato

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA