Prosinečki: Veoma nam je bitno da uzmemo bodove i tako ćemo se postaviti

Navijači Crne Gore i dan-danas, 13 godina nakon što je iznenađujuće smijenjen, sa osmjehom se prisjete Zlatka-Cica Kranjčara.

Legendarni fudbaler, a kasnije i trener zagrebačkog Dinama i mnogih drugih klubova je opostavio neizbrisiv trag u crnogorskom fudbalu, ali je posljednju epizodu na klupi „hrabrih sokola“ doživio u Kardifu, jer je s njim raskinuta saradnja nakon poraza od Velsa 2. septembra 2011.

Kranjčar je, međutim, postavio sjajne temelje, a njegov nasljednik Branko Brnović doveo ekipu do baraža za Evropsko prvenstvo, u kojem je bolja bila Češka.

Sada će Kranjčarev nekadašnji igrač u timu sa Maksimira i zemljak Robert Prosinečki pokušati da promijeni situaciju baš u Kardifu i izbjegne šesti uzastopni poraz, kojim bi bio oboren negativni rekord Crne Gore.

Neće mu biti nimalo lako, jer je ionako desetkovana ekipa ostala bez Miloša Brnovića i Milutina Osmajića, a pod znakom pitanja je i kapiten Stevan Jovetić.

„Osmajić i Brnović su dobili žute kartone i nisu sa nama, ostali su manje-više zdravi. Bila je velika potrošnja protiv Turske, pa put nazad i potom do Kardifa, tako da ćemo večeras samo malo da treniramo da bismo bili svježi za sjutra“, rekao je Veliki Žuti za RTCG.

Upravo zbog problema sa povredama Prosinečki nije „ispoštovao“ tradiciju i saopštio startnu postavu.

„Ne mogu da kažem, zato što imamo neke probleme. Jovetić večeras neće trenirati, jer je dobio udarac, pa ćemo do sjutra vidjeti šta će biti. Moramo da vidimo šta je i sa Jankovićem, a ima još dosta igrača koji imaju neke probleme, pa ću sjutra to moći da kažem“.

Očekuje se da će tribine stadiona „Kardif siti“ biti ispunjene do vrha.

„Biće isti ambijent kao u Turskoj, tu nema govora. Opet će biti pun stadion, a lijepo je igrati u takvoj atmosferi, pod kolikim god da si pritiskom. Ima Vels svojih, ali imamo i mi naših problema“.

Svjestan je Prosinečki kakav je ulog na sjutrašnjem meču.

„Pred nama je možda i najvažnija utakmica, poslije tri poraza ne bi bilo nikako dobro da i četvrti put izgubimo. Možemo mi da pričamo da smo igrali dobro protiv Velsa, pa protiv Turske, ali mi na kontu imamo nula bodova. To je jedina realnost i ne bježimo od toga, sjutra nam je veoma bitno da uzmemo bodove i tako ćemo se postaviti“.

„Uvijek ima pritiska i biće ga, što je normalno. Motivacija nam je da ne čekamo završne dvije utakmice da vidimo da li ćemo biti posljednji u grupi, zato nam je sjutra vrlo bitna pobjeda ili da barem osvojimo bod“.

Foto: FSCG

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA