Demokrate: Odgovoran čin Čarapića treba da bude primjer svima u državnoj službi

Pozdravljamo odgovoran čin Čarapića, koji je, nakon što je upotrijebio službeno vozilo u privatne svrhe, samoinicijativno odustao od daljeg korišćenja službenog vozila. Ovaj čin treba da bude primjer svima u državnoj službi, saopštili su iz Demokratske Crne Gore.

“S druge strane, sramotno je da pojedinci opravdavaju postupke generala Lazarevića, koji je vojnicima naložio da kupe Jamahu, a potom pokušao prošvercovati motocikl preko granice zemlje članice Evropske unije, bez odgovarajuće izvozne dokumentacije, bez prijave na graničnom prelazu, koji je bio sakriven u vojnom kombiju, kako je i naveo ministar odbrane. Time ne brane samo neodgovorno ponašanje, već direktno podržavaju zloupotrebu državnih resursa i čin šverca, unoseći sramotu u Vojsku Crne Gore – članicu NATO-a – pred međunarodnom zajednicom”, naveli su u saopštenju.

Pozivaju sve koji staju u zaštitu generala Lazarevića, uključujući i člana Savjeta za odbranu i bezbjednost, da, kako navode, djelima pokaže odgovornost prema vojsci i zemlji.

“Smjena načelnika Generalštaba je najmanji korak ka uklanjanju ove mrlje sa vojne uniforme”, zaključuju Demokrate.

Foto: Demokrate

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA