Nikšićko pozorište: Večeras predstava “Top je bio vreo”

U sali Nikšićkog pozorišta, sa početkom u 20 časova, biće izvedena predstava „Top je bio vreo“, nastala po romanu Vladimira Kecmanovića, u dramatizaciji Ivane Dimić, i u režiji Nenada Todorovića.

Predstava je rađena u produkciji Narodnog pozorišta Priština, a u Nikšiću se igra u organizaciji JU Nikšićko pozorište, u okviru oktobarskog repertoara Nikšićke kulturne scene 2024.

U predstavi igraju: Milovan Filipović, Predrag Vasić, Anika Grujić, Nebojša Đorđević, Aleksandra Cucić, Ivana Kovačević, Jelena Orlović, Tamara Tomanović, Branko Babović/Ivan Janković, Rade Maričić, Aleksandar Ranković, Igor Filipović, Nikola Ranđelović, Nikola Stanković, Nemanja Janičić, Jasmina Stoiljković, Milica Burazer i Radmila Knežević.

Autorski tim čine i scenograf Samuel Mgolombane, kostimograf Jelisaveta Tatić Čuturilo, dizajner svjetla Nikola Zavišić, za scenski govor bila je zadužena Ljiljana Mrkić Popović, a za scenski pokret Anka Gaćeša Kostić.

Scenografija je zanimljiva – publika ne sjedi u gledalištu kako se uvijek očekuje, već je u sceni “kutija“ na pozornici sa glumcima, oko njih, oivičena sa tri strane, a akteri se nalaze u zasebnoj prostoriji kao uokvirenoj, izolovanoj kući.

“Top je bio vreo” nije o ratu. Nije o odrastanju u ratu, niti o djeci u ratu. Nije o opsadi Sarajeva. O žrtvama i zločincima. O mjerenju krivice na kantaru istorije. Ko je koliko kriv i ko je prvi počeo. Svako ide na svoju stranu. Kod svojih. Tamo je jedino toplo. “Top je bio vreo” je o virusu. Virusu kraja svijeta koji nije pred vratima, već je dobrano zaposjeo dnevnu. Ušao u spavaću. I drži nam svijeću.”, kazao je reditelj predstave Nenad Todorović.

Ulaznice se mogu  kupiti na biletarnici Nikšićkog pozorišta po cijeni od sedam eura.

Broj ulaznica u prodaji je ograničen.

Sve informacije u vezi predstava i rezervacije ulaznica moguće su putem telefona: 069/490-198; 067/932-646.

Foto: RTNK/Nikšićka kulturna scena

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA