Grlić Radman čestitao Vuksanoviću: Hrvatska će i dalje biti uz Hrvate u Crnoj Gori

Predsjednik Hrvatske građanske inicijative Adrijan Vuksanović danas je razgovarao s ministrom vanjskih i evropskih poslova u Vladi Republike Hrvatske Gordanom Grlićem Radmanom. Oni su se sastali u Novalji, na ostrvu Pagu, gdje se održava višednevna manifestacija pod nazivom Hrvatska nacionalna manjina, a koja je ove godine posvećena Hrvatima u Crnoj Gori, saopšteno je iz HGI.

“Vuksanović je zahvalio ministru Grliću Radmanu na predanom radu i aktivnostima u cilju očuvanja hrvatske zajednice u Crnoj Gori. On je iskazao zadovoljstvo na svemu što radi Vlada na čelu s premijerom Andrejem Plenkovićem i sveobuhvatnoj podršci koju imaju Hrvati Crne Gore, a o čemu svjedoči niz uspjeha na političkom i društvenom polju”, ističe se u saopštenju.

Gordan Grlić Radman je čestitao Vuksanoviću na dobrom izbornom rezultatu, koju je HGI ostvarila na izborima u Kotoru i istakao značaj što se opet čuje hrvatski glas u kotorskoj Skupštini.

“Naglasio je da će Hrvatska i dalje pomagati hrvatsku zajednicu u Crnoj Gori, koja čuva svoj identitet i lojalna je državi Crnoj Gori”, zaključuje se u saopštenju.

Foto: HGI

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA