Upozorenje MZ Bogetići: Rok za uređenje lokacije gdje je zakopana zaražena stoka do ponedjeljka

Predsjednik Savjeta Mjesne zajednice (MZ) Bogetići Mijajlo Škuletić dopisom je upozorio nadležne u Opštini Nikšić da je prošao rok do kad su trebali da saniraju lokaciju gdje je zakopana stoka zaražena kju groznicom. U dopisu Opštini su dali novi rok, a to je ponedjeljak.

U Ljeskovom dolu,koje pripada MZ Bogetići, početkom septembra sa lokacije u Župi premješteno je i zakopano 45 grla eutanazirane i uginule stoke koja je bila zaražena kju groznicom.

Škuletić u dopisu koji će, kako je istakao, danas uputiti predsjedniku Opštine Nikšić Marku Kovačeviću, podsjeća na dogovor sa Savjetom MZ Bogetići i obećanje koje je dato da će lokacija u Ljeskovom dolu biti sanirana, odnosno da će mjesto gdje je zakopana stoka biti ograđeno mrežom kako divlje zvijeri ne bi prilazile, ali i da će biti sređen prilazni put koji je ionako u veoma lošem stanju, a dodatno ga je oštetila mehanizacija koja je dovozila stoku.

„Molimo vas po ko zna koji put da shvatite ozbiljnost situacije,ispoštujete datu riječ,obezbijedite lokaciju kako ste i obavezni jer je možda i danas kasno ako bude divljač odkopala deponiju i jela meso zaraženih krava. Dajemo vam zadnji rok, a to je do ponedjeljka da obezbijedite mrežama lokaciju kako ste i obavezni u protivnom Savjet MZ moraće preduzeti radikalne mjere uz napomenu da smo jedva ubijedili nezadovoljne građane da odustanu od najavljenog štrajka na magistralu za prošlu nedjelju“, naglasio je Škuletić u dopisu.

foto:RTNK-arhiva

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA