Kordić sa Rinotom: Više promovisati sjever Crne Gore, i za turizam i za investicije

Ministar turizma Simonida Kordić sastala se sa počasnim konzulom Crne Gore u Izraelu Nimrodom Rinotom. Na sastanku su razmijenjena mišljenja o saradnji i budućim koracima dvije zemlje u oblasti turizma.

Kordić je izrazila žaljenje zbog sukoba na Bliskom istoku, ističući da su mir i stabilnost prioritet i želja svih u našoj zemlji. Rinot je istakao važnost bolje avio povezanosti, što bi doprinijelo povećanju broja izraelskih turista, koji, kako ističe, već tradicionalno posjećuju Crnu Goru.

U tom kontekstu, najavio je i direktne zimske letove kompanije “Sandor” između Tel Aviva i Podgorice, počevši od 27.oktobra. Dodao je takođe da je ove godine više od 100 hiljada Izraelaca posjetilo Crnu Goru, čime su oborili rekord.

Sagovornici su se saglasili da je neophodno više promovisati sjever Crne Gore, koji ima ogroman potencijal za razvoj, kako u turističkom tako i u investicionom smislu, za šta postoji sve veće interesovanje izraelskih kompanija.

Kordić je, uz zahvalnost na podršci i inicijativama, zaključila da Crna Gora pridaje veliki značaj radu i djelovanju Jevrejske zajednice u Crnoj Gori, sa kojom tradicionalno gajimo dobre odnose.

Sastanku su prisustvovali i državni sekretari Vuk Žižić i Petar Drašković.

Foto: Ministarstvo

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA