BS neće podržati zakon o stranim agentima, podrška radu NVO sektora

Bošnjačka stranka neće podržati ni jedno rješenje koje je suprotno konceptu otvorenog i demokratskog društva za kakvo se zalažemo tokom više od 18 godina svog političkog djelovanja, poručila je poslanica Bošnjačke stranke Edina Dešić.

Ona je kazala da je aktivno uključivanje građana u različite sfere i tokove društvenog života veoma važno za svako istinski demokratsko društvo, a nevladine organizacije kroz svoje aktivnosti pružaju građanima takvu mogućnost.

“Takođe smatramo štetnim za razvoj demokratije i evropski put Crne Gore svaki vid pritiska na NVO sektor od strane bilo koje grane vlasti i pozivamo sve u Crnoj Gori da se uzdrže od izjava i aktivnosti koje jesu ili se mogu tumačiti kao pritisak. Nećemo podržati tzv. Zakon o stranim agentima i smatramo da je u jednom demokratskom društvu etiketiranje aktivista NVO kao stranih agenata svojevrsno crtanje meta na njihovo čelo, te da može doprinijeti smanjenju motivacije građana da se uključe u rad NVO ili dovesti do izvjesne autocenzure u radu NVO“, kazala je Dešić i poručila da Bošnjačka stranka daje punu podršku radu NVO.

„Predstavnike vlasti pozivamo da imaju više razumijevanja i veći stepen tolerancije na različita mišljenja i kritiku, jer su to osnovi demokratije”, poručila je Dešić.

Foto: BS

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA