Gorčević: Poslanici da se afirmativno odrede prema zakonima, EU put nema prostora za odlaganje

Očekujem da se tokom sjutrašnjeg zasijedanja Skupštine, poslanici odgovorno odnose i afirmativno odrede prema zakonima koji su na dnevnom redu, poručila je ministarska evropskih poslova (MEP) Maida Gorčević.

Ministarka je mišljenja da današnje odlaganje izjašnjavanja nije “donijelo dobro nijednom političkom subjektu”, te, kako kaže, “ponajmanje crnogorskom društvu i našem evropskom putu”.

“Zakonodavne inicijative koje su na dnevnom redu odlučujuće su za zatvaranje pregovaračkih poglavlja do kraja ove godine”, napisala je ministarka u objavi na mreži X.

Podsjeća da Crna Gora gotovo sedam godina nije privremeno zatvorila nijedno poglavlje.

“Te da smo predanim radom u prethodnoj godinu dana obezbjedili priliku da u 2024. zatvorimo najmanje četiri poglavlja. Crnogorski evropski put više nema prostora za odlaganje, te ako zaista postoji svijest i društvena odgovornost političkih aktera, zakoni ključni za ispunjavanje mjerila u poglavljima 7 – Pravo intelektualne svojine i 10- Informatičko društvo i mediji biće usvojeni sjutra i time će se omogućiti njihovo zatvaranje na sljedećoj Međuvladinoj konferenciji u decembru”, stoji u objavi Gorčević.

Foto: gov.me

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA