MEP: Usvojiti zakone ključne za zatvaranje poglavlja do kraja godine

Ministarstvo evropskih poslova apelovalo je na poslanike u parlamentu da sjutra izglasaju zakone ključne za ispunjavanje mjerila u poglavljima 7 – Pravo intelektualne svojine i 10 – Informatičko društvo i mediji.

Ministarstvo evropskih poslova, kako navode u saopštenju, očekuje da se tokom sjutrašnjeg zasijedanja Skupštine, poslanici odgovorno odnose i afirmativno odrede prema zakonima koji su na dnevnom redu.
„Uvjereni smo da današnje odlaganje izjašnjavanja nije donijelo dobro nijednom političkom subjektu, a ponajmanje crnogorskom društvu i našem evropskom putu. Zakonodnavne inicijative koje su na dnevnom redu odlučujuće su za zatvaranje pregovaračkih poglavlja do kraja ove godine. Podsjećamo da Crna Gora gotovo sedam godina nije privremeno zatvorila nijedno poglavlje, te da smo predanim radom u prethodnoj godini obezbjedili priliku da u 2024. zatvorimo najmanje četiri poglavlja“, navode u saopštenju.

Dodaju da crnogorski evropski put nema prostora za odlaganje, te ako zaista postoji svijest i društvena odgovornost političkih aktera, zakoni ključni za ispunjavanje mjerila u poglavljima 7 – Pravo intelektualne svojine i 10 – Informatičko društvo i mediji, biće usvojeni sjutra i time će se omogućiti njihovo zatvaranje na sljedećoj Međuvladinoj konferenciji u decembru.

Foto: Skupština Crne Gore

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA