Borančić: Vladajuća većina i zvanično se odrekla EU puta

Kao u onoj narodnoj kada lopov viče “drž’te lopova” zvuči Mandićeva koalicija u epizodi “strani plaćenici” i pokušaju da nametnu zakon kojim bi civilni sektor, nevladine organizacije, proglasili stranim agentima, poručio je Ammar Borančić, potpredsjednik Liberalne partije i predstavnik Evropskog saveza.

“Putinizacija društva i pokušaj zastrašivanja državnom silom svakog ko drugačije misli se nastavlja i postaje, sad već otvoreno, zvanični cilj vladajuće većine u Crnoj Gori, koja ima namjeru da sprovede radikalne totalitarne politike po uzoru na putinovsku Rusiju u kojoj se za svaki opozicioni glas završava najmanje u gulagu”, istakao je Borančić.

Na ovaj način, dodaje on, Vlada se i zvanično odrekla svojeg proevropskog kursa i više i ne kriju da im je cilj da blokiraju Crnu Goru na putu daljih evropskih integracija i normalnog, dostojanstvenog života za sve njene građane te stvore uslove za mini Belorusiju na Jadranu.

“Podsjećam da je nedavno Gruzija usvojila sličan zakon o stranim agentima, te da je EU odmah zaustavila proces pregovora pridruživanja Gruzije i zamrznula milione eura fondova ovoj državi. Ima li danas još nekog u Crnoj Gori kome nije jasno da je zapravo to cilj osovine Mandić-Spajić”, zaključio je Borančić.

Foto: Evropski savez

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA