Petnjica dobija fabriku za djelove dizel generatora

U Petnjici će do kraja naredne godine početi sa radom fabrika za proizvodnju elektromehaničkih djelova za dizel generatore, jačine do 300 hiljada kilovata.

To poručuju braća Ramdedović koji su danas, uz prisustvo državnog vrha, položili kamen temeljac za izgradnju pogona.

Samir Agović, predsjednik Opštine Petnjica poručio je da je danas izuzetan dan za izuzetan ponos.

„Ovo je pravi primjer kako se sjever razvija. Ubijeđen sam da će ova fabrika biti novi generator razvoja naše sredine. Nova radna mjesta znače da novi život ostaje na ovom prostoru a mislim da je grijeh da ovako lijepe predjele napuštaju mladi ljudi”, rekao je on. 

Ramdedovići decenijama uspješno posluju u Njemačkoj pa su riješili da biznis prošire i rodnom kraju. Ohrabruje ih, kažu, podrška od od Vlade Crne Gore.

Adis Ramdedović poručuje da je svaki odgovoran poslovan čovjek zenica svakog društva svake države.

„Sigurno je tako i u Crnoj Gori jer to su ljudi koji zapošljavaju društvo i koji pune budžet i od toga žive svi“, smatra on. 

Fabrika će u prvi mah zaposliti 20 radnika različitih struka, a kroz tri godine, ukupno dvjesta.

Projekat vrijedan tri i po milona eura vraća nadu u razvoj Bihora i oživljavanje realnog sektora proizvodnje na sjeveru.

Prema riječima premijera Milojka Spajića, Vlada upravo ovako zamišlja da sjever ide naprijed.

„Moguće je raditi na sjeveru Crne Gore, a mi ćemo kao predstavnici države, kao neko ko je odgovoran, prepoznati odgovornost“, zaključio je on. 

U petnjičkom pogonu će se proizvoditi djelovi za potrebe vodeće njemačke kompanije dizel generatora, kao i za kompletno evropsko tržište.

Foto: Screenshot/RTCG

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA