Beranski odbor SNP-a: Sjutra odlučujemo kako ćemo na izbore

Dvije godine nakon izbora, Beranci je 8. decembra ponovo izlaze na birališta.  Očekivano zbog političke krize u gradu, samo je datum bio nepoznanica. Kada je sve jasno, prve poteze povukli su u SNP-u. Sjutra bi trebalo da se održi opštinski odbor partije, na kojem će odlučiti kako će nastupiti na izborima i ko će ih predvoditi.

“Vidjećemo da li ćemo da nastupimo samostalno ili u koaliciji sa nekim. Spremni smo za razgovore sa svima koji su za poštovanje dogovora i za neki zdrav odnos. I da odemo samostalno spremni smo, jer smo svjesni svoje snage na lokalu.  Mislim da ćemo posle 8. decembra sigurno biti dio lokalne vlasti”, kazao je Vidoje Rmuš iz SNP-a. 

O tome će konačno sudati građani, kaže Ramuš. Očekuje fer kampanju te da nakon 8. decembra svi politički akteri budu na istom zadatku. Da se krene naprijed.

“Niko ne zna šta nosi noć, šta nosi dan, ali mi se nadamo najboljem mogućem rezultatu  i da ćemo imati puno bolje rezultate nego 2022. kada smo osvojili 7 mandata  i pojedinočno bili najjača partija u gradu” kaže Rmuš.  

U Demokratskoj partiji socijalista narednih dana odlučit će kako će pred građane  te ko će biti nosilac izborne liste.  

“Imamo solidan plan, imamo realan plan, imamo plan koji se više bazira na realnom ostvarivanju  nekih ekonomskih potreba koje u ovome našem gradu je potrebno i našim stanovnicima”, naveo je predsjednik Beranskog odbora stranke, Miro Nedić.

Nedostatke su, kaže, otklonilih članstvo podmladili te očekuju dobru podršku i izborni rezultat.  

“Mi idemo na sve izbore da budemo mi ti pobjednici izbora, da pokušamo sami da stvarimo.  Ako ne dođe do toga, ponudit ćemo ruku saradnje prvenstveno partijama  koje se zalažu za evropsku, građansku, multinacionalnu i multikulturalnu Crnu Goru”, kazao je Nedić.

Iz Opštinskog odbora Demokratske Crnegore, kao i Pokreta Evropa Sada, nijesmo uspjeli da dobijemo odgovor na pitanje da li će na izborima u Beranama nastupiti zajedno kao u Podgorici. Iz Demokratskog fronta nam je saopšteno da će obavijestiti javnost čim odluče kako će pred građane. Razgovarale su o tome i Socijaldemokrate.

“Međutim, ta odluka još uvijek nije formalizowana  i očekujem da će se to desiti u narednim danima na organima partije”, naveo je predsjednik Opštinskog odbora stranke Onur Babajić.

 Isto će učiniti i u bošnječkoj stranci, u kojoj su počele pripreme za kampanju.  

Bazira će se, kaže nam PR Adel Omeragić, na razgovorima i posjetama simpatizerima.

“Poslati poruku svim građanima Berana da će bošnječka stranka  u prethodnom periodu sigurno biti jedan od faktora na beranskoj političkoj sceni  i u tom smislu mi očekujemo i da će naš izborni rezultat biti zadovoljavajući”, naveo je Omeragić.  

Biračko pravo 8. decembra u Beranama moći će da iskoristi preko 23,5 hiljade građana, – 179 više nego na prethodnim izborima, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova.

Foto: RTCG

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA