„Mila Đukanovića penzionisao sam prošle godine, nijesam vidio Vučićevu izjavu“

Predsjednik Jakov Milatović kazao je da je bivšeg predsjednika države i DPS-a Mila Đukanovića politički penzionisao prošle godine.

„Današnji Samit nije mjesto razgovora o formiranju vlasti u Glavnom gradu“, istakao je Milatović, odgovarajući na pitanje kako komentariše izjavu Mila Đukanovića koji je istakao da će Milatović odlukom sa kim će u savez u Podgorici pokazati da li je hrabar ili ne.

On na pres konferenciji u Tivtu nije htio da komentariše proces formiranja vlasti u Glavnom gradu. 

U osvrtu na izjavu predsjednika Srbije Aleksandra Vučića izjavio je danas u Hamburgu da je Srbija glavna tema svih napada u Crnoj Gori i da će Podgorici odgovoriti na licu mjesta „ono što zaslužuje“, Milatović kaže da nije vidio pomenutu izjavu.

„Srbija je aktivno učestvovala u dijelu izglasavanja ove deklaracije koja je danas usvojena. Istina je u oku posmatrača. Dok sam predsjednik države, uvijek ću slati dobrosusjedske poruke. Smatram da moramo graditi mostove i pozivam sve lidere da stave fokus na to. Mislim da je to odgovorna politika. Geografija je sudbina. Mi smo upućeni jedni na druge. Pozivam sve lidere u regionu na odmjerene izjave, primjerene i uvijek bazirane na međusobnom uvažavanju i poštovanju, kako bismo zajednički ostvarili našu evropsku budućnost“, naveo je Milatović.

Odgovarajući na pitanje da li je primjereno da Vučić govori kako u Crnoj Gori ne znaju da naprave koaliciju, Milatović kaže da sve izjave treba da budu takve da pokušamo da ne iznosimo domaću politiku izvan granica naših država.

„Ja to ne radim, i očekujem da to drugi ne rade“, kaže Milatović.

Odgovarajući na pitanje da li se Srbija miješa u unutrašnje prilike u Crnoj Gori i na taj način je ugrožava, Zoran Milanović odgovorio je da nema mjesta za bojazan.

„Crna Gora je članica NATO-a što znači da joj Srbija ili bilo ko treći ne može ništa. Vi ste dva povezana naroda, ne vidim to kao prijetnju Crnoj Gori“, kazao je Milanović.

Milatović je dodao da se „o Crnoj Gori odlučuje u Crnoj Gori, i ako bilo ko drugačije misli ne voli Crnu Goru“.

foto: Kapa Milica

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA