Šaranović ispratio tim crnogorskih spasilaca u BiH: Nastavićemo da pružamo podršku našim prijateljima u regionu i šire

Tim crnogorskih spasilaca upućen je jutros u Bosnu i Hercegovinu, kako bi pružili pomoć u saniranju posljedica katastrofalnih poplava koje su pogodile tu susjednu zemlju.

Tim od ukupno 32 člana, sastavljen od vatrogasaca-spasilaca lokalnih službi zaštite i spašavanja, pripadnika Crvenog krsta Crne Gore i stručnjaka Direktorata za zaštitu i spašavanje, opremljen je specijalizovanom opremom za traganje i spašavanje iz ruševina, kao i pumpama visokog kapaciteta za crpljenje vode.

MUP je saopštio da će tim pomoći u najteže pogođenim područjima u Bosni i Hercegovini, koja su proteklih dana pretrpjela velike gubitke usljed obilnih padavina i bujičnih poplava.

„Crna Gora će nastaviti da pruža podršku našim prijateljima u regionu i šire, uvijek u duhu solidarnosti i međusobnog pomaganja,“ kazao je ministar unutrašnjih poslova Danilo Šaranović, koji je jutros ispratio spasilački tim.

Iz MUP-a navode da je ovo „još jedan dokaz odlučnosti i spremnosti“ Crne Gore da odgovori na pozive za pomoć u vanrednim situacijama, „pokazujući svoju humanitarnu ulogu i privrženost zajedničkoj sigurnosti regiona“.

„Crnogorski tim se jutros uputio prema pogođenim područjima i očekuje se njihov dolazak i početak aktivnosti tokom dana“, zaključuje se.

foto: MUP

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA