U kotorsku luku do 1. oktobra uplovila 383 kruzera

Od početka godine do 1. oktobra u kotorsku luku uplovila su 383 kruzera sa 474.224 putnika, dok je gradsku marinu posjetilo 911 jahti sa 3.165 putnika, podaci su saopšteni Radio Kotoru iz AD “Luka Kotor”.

Oktobar ostaje i dalje aktivan kada su u pitanju dolasci brodova, a već u novembru se očekuje pad broja uplovljavanja, ističe pr kompanije Maja Danilović.   

Podsjeća da je nakon rekonstrukcije, koja je završena u julu prošle godine, “Luka Kotor” povećala broj vezova i poboljšala uslove boravka u marini.

“Pored komunalnih vezova namijenjenih za stanovništvo, kapacitet komercijalnih vezova je oko 120, zavisno od veličine plovila koja borave u marini”, kazala je Danilović.

Projekat rekonstrukcije marine podrazumijevao je i rekonstrukciju pontona u Parku “Slobode” namijenjenih za plovila koja obavljaju privrednu aktivnost.

Danilović naglašava da je potpisan aneks ugovora o koncesiji koji, između ostalog, predviđa ukidanje sidrišta broj 1 od 01. novembra ove godine.  

“To podrazumijeva istu dinamiku prijema kruzera, uz izmjene lokacije na druga sidrišta i glavni vez na obali”, precizira ona.

Dodaje da je vršilac dužnosti izvršnog direktora kompanije Ljubomir Radović, tokom septembra boravio u Malagi na poziv “MedCruise” organizacije, a povodom “Sea Trade Med”-a, gdje je imao priliku da se susretne sa predstavnicima većine kompanija koje imaju dolaske u Kotor.

“Akcenat u tim razgovorima stavljen je na okolnosti ukidanja sidrišta i promjene u operativnosti za potvrđene rezervacije za narednu godinu i dalje, kao i predstavljanje investicionih aktivnosti planiranih za naredni period. Ove aktivnosti sadržane su u idejnim i glavnim projektima koje Luka Kotor AD trenutno radi. Prvenstveno se odnosi na projekat adaptacije operativne obale sa izgradnjom pilona za prihvat mega kruzera, parternog uređenja sa sadržajima koji dodatno podižu kvalitet usluge”, zaključila je Danilović za Radio Kotor.

foto: Radio Kotor

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA