BiH: U Buturović Polju pronađeno još jedno beživotno tijelo žrtve katastrofalnih poplava

U Buturović Polju kod Konjica pronađeno je tijelo osobe koja je nestala u katastrofalnim poplavama koje su pogodile to mjesto, potvrđeno je za Klix.ba.

Iz Gorske službe spašavanja Prenj, koja je zajedno na terenu sa pripadnicima FUCZ-a i SRK Neretva, su nam potvrdili da su pronašli tijelo muške osobe starije životne dobi.

Četvrtog dana nakon katastrofalnih poplava koje su pogodile dijelove Bosne i Hercegovine spasioci i dalje tragaju za, prema za sada službenim informacijama, osam osoba koje se vode kao nestale u Jablanici i Konjicu.

Prema do sada raspoloživim podacima, broj mrtvih u katastrofi koja je pogodila Bosnu i Hercegovinu je najmanje 21.

Zbog prirodne katastrofe koja je pogodila dijelove BiH pomoć stiže sa svih strana, a nakon što je Ministarstvo sigurnosti BiH putem Mehanizma Civilne zaštite Evropske unije uputilo zahtjev za međunarodnu pomoć u saniranju poplava u BiH.

Osim toga, imajući u vidu da je Vlada Federacije Bosne i Hercegovine proglasila stanje elementarne nepogode zbog poplava, bujica, klizišta i odrona, najavljeno je vršenje posebnog prijevoza konvoja slovenačke, srbijanske i crnogorske pomoći ugroženim područjima Federacije BiH.

  • Iz smjera Bihaća prema Jablanici.
  • Iz smjera Zvornika preko Sarajeva do Jablanice.
  • Iz smjera Šćepan Polja preko Foče, Sarajeva do Jablanice.

foto: I. L./Klix.ba

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA