„Sokoli” traže prve bodove u Ligi nacija, Prosinečki: Možda nam se za Vels vrati protiv Turske

Vrijeme za oktobarski ciklus B Lige nacija, da li je i vrijeme da crnogorski fudbaleri osvoje prve bodove, nakon poraza od Islanda i Velsa u prva dva kola?

„Hrabri sokoli” su počeli pripreme za duele sa Turskom i Velsom, ponovo su tu stari problemi s povredama, ali selektor Robert Prosinečki vjeruje da Crna Gora može da bude bolja nego što je bila.

„Imamo problema jer se neki igrači nisu još uvijek oporavili. Igramo dvije veoma važne utakmice, prva je protiv Turske koja je na Evropskom prvenstvu izgledala jako dobro. Onda i Vels…”, rekao je Prosinečki.

Velšani su u Nikšiću slavili 2:1 – moglo je da bude drugačije.

„Osim tih prvih pet minuta mi smo igrali dobro, vratili se, imali dosta prilika, mogli možda i da pobijedimo. Sada nas čekaju dvije teške utakmice, pogotovo ova prva u Samsunu. Potom i u Kardifu, i tu ćemo tražiti neke svoje šanse i biti bolji ako je to moguće”, kazao je hrvatski stručnjak.

Turska je sve bolja, ima sve više zvijezda u velikim klubovima (Hakan Čalhanoglu je jedan od lidera Intera, Arda Guler se nameće u Real Madridu, Kenan Jildiz je desetka Juventusa)…

„Turska je pokazala da je dobra, ima igrače u velikim klubovima. Sigurno je da će biti pun stadion i biće jako zanimljivo. Sigurno je da su ovo najbitnije utakmice. Nije dobro i ugodno poslije dva poraza, ali se nadam da možemo da napravimo neko iznenađenje. Malo je protiv Velsa, vjerujem da će nam se vratiti u duelu sa Turskom.

Problemi oko sastava su tradicija.

„Ne računamo na Stefana Savića i Marka Vešovića, kao ni na Viktora Đukanovića i Vasilija Adžića. Vidjećemo šta je sa Markom Jankovićem, jer nam je on jako bitan u veznom redu. Stevan Jovetić bi trebalo da odigra prvu utakmicu u dresu Omonije, pa ćemo da vidimo i on u kakvom je stanju. Igor Vujačić se oporavio, vratio se na teren i sigurno je da će konkurisati za mečeve koji predstoje”, istakao je Prosinečki.

Foto: FSCG

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA