Održan humanitarni plivački maraton u Dobroti

Humanitarni plivački maraton „Dobrota 2024“ u organizaciji Triatlon kluba Kotor i Sportsko-rekreativnog društva (SRD) „Open Water“ iz Budve, a u partnerstvu sa Specijalnom bolnicom za psihijatriju Dobrota, održan je danas u Kotoru.

Plivačka ruta u dužini od osam kilometara bila je na relaciji Perast- Dobrota. Start je bio između peraških ostrva, a cilj ponta ispod crkve Svetog Mateja (ponta Specijalne bolnice za psihijatriju).

„Nakon toga je u prostorijama Doma učenika i studenata ‘Spasić Mašera’ organizovan ručak za plivače i organizatore, a potom je uslijedila završna svečanost dodjele medalja, plaketa i zahvalnica plivačima i ostalim učesnicima.Uručili su ih direktor naše ustanove dr Aleksandar Mačić i predsjednik plivačkog kluba ‘Open Water’ iz Budve i maratonac Luka Vučković. Program je vodila radna terapeutkinja Jelena Kljajević”, saopšteno je iz Specijalne bolnice za psihijatriju.

Cilj ovog humanitarnog, sportskog događaja je bio prikupljanje novčanih sredstava koja će biti usmjerena ka poboljšanju uslova u kojima borave pacijenti čije su aktivnosti dio procesa radno-okupacione terapije.

Učesnici/učesnice maratona, njih dvadeset sedam, bili su članovi/članice Triatlon kluba Kotor i SRD „Open Water“ iz Budve kao i plivači/plivačice iz zemlje i iz inostranstva koji imaju bogato iskustvo u disciplini daljinskog plivanja.

Učesnici su bili Kristina Ugrin, Milija Bulatović, Dragan Jovanović, Vladimir Stevović, Luka Vučković, Dragan Mihaljević, Snježana Sarajkić, Petar Mandir, Jovan Plavšić, Andrija Kasom, Dušan Milošević, Krsto Proroković, Marija Marković, Goga Vujović, Blanka Đurašević, Ado Gargović, Stefan Bjelić, Miodrag Vuksanović, Isidora Milivojević, Peggy Osterman, Mario Matijević, Bojan Mitrović, Aleksandra Tot, Miloš Đuričanin, Natalija Muravchikova, Siarhei Naralenkau, Dmitrij Sadovnichij, Elena Shein i Dimitri Zhukov

“Prilika je i da se danas zahvalimo svim društveno odgovornim kompanijama i pojedincima koji su uplatili novčana sredstva ili na drugi način pokazali podršku u organizovanju današnjeg događaja. Humanitarni plivački maraton ‘Dobrota 2024’ organizovan je pod motom ‘Na talasu zdravlja do mora prilika'“, naveli su iz ZU Specijalna bolnica za psihijatriju Dobrota Kotor.

Foto: Specijalna bolnica za psihijatriju Dobrota

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA