Mensa Domu starih Nikšić donirala knjige                           

Mensa Crne Gore ove godine po prvi put obilježava Dane inteligencije, događaj koji se održava od 1. do 5. oktobra u svim crnogorskim gradovima. U sklopu manifestacije organizovana je i humanitarna akcija pod nazivom „Daruj knjigu, obogati um“, u okviru koje su prikupljane knjige širom Crne Gore.

Do sada je prikupljeno oko 1300 naslova, a knjige su već donirane OŠ „Novka Ubović“, SSŠ „Mirko Vešović“, ali  i Domu starih u Nikšiću. 

,,Sa velikim zadovoljstvom su  donirane knjige, sa oko 130 naslova. Dočekani smo vrlo srdačno i ljubazno i zahvaljujemo se na njihovom gostoprimstvu. Nadam se da će ova donacija koliko- toliko doprinijeti da boravak ovdje bude što ugodniji i radujemo se nekim budućim projektima“,  kazala je Dragana Pantović Nikčević, članica Radne grupe Predsjedništva Mense Crne Gore.  

Jelena Sredanović, stručna saradnica za odnose sa javnošću, ističe  da je ova donacija  od izuzetnog značaja za Dom starih u Nikšiću jer će  unaprijediti njihove mogućnosti i kvalitet usluga koje pružaju.

,,Izuzetno smo zahvalni na ovoj lijepoj i  vrijednoj donaciji predstavnicima Mense Crne Gore, koji su danas posjetili našu ustanovu.“ istakla je Sredanović.

 Dodaje  da ovo nije prvi put da su primili ovakvu donaciju.

,,Više puta od kada je Dom otvoren, naša ustanova primila je veliki broj naslova. U početku su se zaposleni samoinicijativno oragnizovali, a onda su se počeli pridruživati i ostali sugrađani“ , kazala je Sredanović.

Stariji članovi društva imaju poseban odnos s knjigama, jer im čitanje donosi osjećaj mira i radosti. Kroz stranice otkrivaju nove svjetove, ali i oživljavaju uspomene na prošlost. Sredanović ističe da korisnici doma uživaju u čitanju i svojoj biblioteci, koja im predstavlja jedan vid radno-okupacione terapije.

,,Naši korisnici baš uživaju da čitaju i provode vrijeme ovdje, a to im bude kao jedan vid radno okupacione terapije.“ zaključila je Sredanović.

Jovana Stanišić

foto:RTNK

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA