Aleksandar Ivović dobitnik Oktobarske nagrade

Dobitnik najvećeg opštinskog priznanja Oktobarske nagrade ove godine je proslavljeni crnogorski vaterpolista, Novljanin Aleksandar Leka Ivović, odlučeno je na sjednici žirija.

Povelja, odnosno titula počasnog građanina Herceg Novog ove godine nije dodijeljena.

„Leka je naš proslavljeni vaterpolista, nacionalni brend, svjetsko ime i veliko nam je zadovoljstvo što smo učestvovali u Ivovićevom odabiru. Glasalo se tajno, svi članovi žirija su imali mogućnost da glasaju prema svom nahođenju“, kazala je predsjednica žirija Jadranka Bubalo.

Vaterpolistu Aleksandra Ivovića za Oktobarsku nagradu predložila je Mjesna zajednica Baošić. Priznanje će Ivoviću biti uručeno na Svečanoj sjednici Skupštine Opštine 28. oktobra.

Podsjećamo, za Oktobarsku nagradu ove godine je stiglo osam, a za Povelju tri predloga. Oktobarsku nagradu Skupština Opštine Herceg Novi tradicionalno dodjeljuje u znak priznanja za izuzetne rezultate u radu i stvaralaštvu i najviša dostignuća u oblasti privrede, društvenih i drugih djelatnosti. Skupština Opštine proglašava i počasne građane Opštine Herceg Novi i njima se dodjeljuje Povelja Herceg Novog.

foto: RTCG

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA