Snežana Barjaktarović Labović v.d. direktorice Instituta za javno zdravlje

Dr Snežana Barjaktarović Labović imenovana je danas na sjednici Vlade za vršiteljku dužnosti direktorice Instituta za javno zdravlje, potvrđeno je Portalu RTCG iz Vlade.

Epidemilog Dragan Laušević je juče dao ostavku na tu poziciju i kazao je da je to njegova lična odluka.

Laušević je na čelo te zdravstvene ustanove imenovan u januaru, a prethodno je ostavku podnio Igor Galić, nakon tekstova o njegovoj pomoćnici Miljani Pavličić koja je godinama radila i napredovala u IJZ na osnovu falsifikovane diplome.

Doc. dr Snežana Brjaktarović-Labović je docent iz oblasti nutricionizma. Od 2015. godine je angažovana u nastavi na Fakultetu za prehrambenu tehnologiju bezbjednost hrane i ekologiju, a od 2016.godine na Fakultetu za međunarodno hotelijerstvo i menadžmenta na Univerzitetu Donja Gorica. Tokom 2017 i 2018.godine bila je angažovana na Visokoj medicnskoj školi Medicinskog fakulteta u Podgorici na specijaliststičkim studijama, u Beranama, a od 2021. na Katedri za higijenu Medicinskog fakulteta.

Od 1998. do 2021.godine je radila u Domu zdravlja bar kroz koji je prošla više službi, od pedijatrijske, Službe opšte medicine i Hitne medicinske pomoći.

Nakon što je 2007.goduine položila specijalistički ispit iz Higijene, počinje da radi u Higijensko-epidemiološkoj službi. Užu specijalizaciju iz dijetoterapije je završila 2013.godine, a od 2016.

Do 2021.godine je koordinirala radom Odsjeka za higijenu i zdravstvenu ekologiju. Od septembra 2021. godine je zaposlena u Institutu za javno zdravlje Crne Gore kao načelnica Odeljenja za nauku, projekte i međunarodnu saradnju.  

Foto: RTCG

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA