Devet inspektora za vode od danas dio Uprave za vode

Devet inspektora za vode, koji su do sada bili zaposleni u Upravi za inspekcijske poslove, od danas svoj angažman nastavljaju u Upravi za vode, pokrivajući teritoriju cijele Crne Gore.

„Uredbom o izmjeni i dopuni Uredbe o organizaciji i načinu rada državne uprave, propisano je, između ostalog, da ministarstva i organi uprave od Uprave za inspekcijske poslove preuzmu inspektore koji su vršili preuzete poslove, opremu i službenu dokumentaciju od 1. oktobra 2024. godine.U skladu sa tim, Uprava za vode je preuzela inspektore i obezbijedila dalje uslove za nihov nesmetan rad i djelovanje“, saopšteno je iz Uprave za vode.

Zainteresovane stranke, naglasili su, mogu podnijeti inicijative (sa svim ukazanim nepravilnostima za koje se traži inspekcijska kontrola), na arhivu Uprave za vode, bulevar Revolucije br 24 u Podgorici (radnim danima u periodu od 7 do 15 časova) ili na e mail adresu inspekcijazavode@uzv.gov.me.

„Ova promjena trebalo bi da doprinese boljoj organizaciji i efikasnijem upravljanju vodnim resursima u Crnoj Gori, te unapređenju nadzora i kontrole nad kvalitetom i korišćenjem vodnih resursa.Vjerujemo da će se u narednom periodu, uz podršku inspektora za vode kao članova tima Uprave za vode, obezbijediti veći stepen zaštite vodnih resursa, što je ključno za održivi razvoj i očuvanje ekosistema u Crnoj Gori2, naglasili su iz Uprave za vode.

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA